Vårkänsla i en Smakbox

Månadens Smakbox har passande nog fått temat “vårkänsla” och det finns många härliga produkter som ger vårkänslor. Förutom de 23 produkterna i boxen så fanns även en extra tjock kundtidning med 25 st recept! Smakbox firar 1-årsjubileum så de låter mig dela med mig av en unik kod till er läsare där ni får 20% rabatt på er första Smakbox vid start av prenumeration! Ange bara koden NIEHOFF och gör det innan 30 april! Klicka in här för att beställa: www.smakbox.se.

I Smakboxen fanns en Frösotto från Risenta. Det är en färdigkryddad fröblandning med veganbuljong och den är 100% naturlig! Santa Maria har kommit med färska kryddor på tub, smidigt tycker jag och säkert många andra med. Dock är jag mest nyfiken på vitlökstuben så den måste jag köpa hem. Denna dill blandade jag ut med lite creme fraiche till helgens laxmiddag och det blev gott och fräscht. Johnny´s BBQ-sås Original är en välbalanserad rökig och söt
BBQ-sås där smaken är fräsch och syrlig. Såsen passar bra till grillat
såsom revbensspjäll, fläskkött och grillspett. Passar även perfekt till
pulled pork och pulled chicken. Ekologisk Marinad och Glaze från Caj P. De är tillverkade från
ekologisk rapsolja och smaksatta med ekologiska kryddor. Blir perfekt
till sommarens grillstunder!

Jamaican Jerk Tacos från Santa Maria är en bra variation till “vanliga” fredagstacosen. Denna är dock med kyckling, mangosås och kokostortillas. Helt ok men tveksam om vi kommer köpa det i framtiden…

Överallt läser vi om att vi ska undvika salt och vi är alla medveten om detta men ändå så kan vi inte låta bli att krydda lite extra med detta goda! Jag älskar verkligen salt och i denna Smakbox fick vi två stycken olika från Jozo. Dels ett finkornigt havssalt med jod och en mindre nydesignad förpackning med “extrafint” Jozo salt med jod. Det finare saltet
löses snabbare upp genom sin smarta sammansättning. När du köper salt, se till att det innehåller jod för det är bra för hälsan!

Kavli Champinjonost är gjord på utvalda klassiska ostar och smaksatt med välsmakande champinjonbitar. Den är pastöriserad så man kan äta den även om man är gravid! 
Dryck från Kiviks Musteri med smak av citron och ingefära. Den har 40% fruktinnehåll och smaken är verkligen frisk och fräsch!
Herrljungas ekologiska cider är KRAV märkt och har samma höga kvalitet som den traditionella cidern men denna känns lite mer “vuxen” för den är torrare och mindre söt. Super god och frisk!

Coca Cola Zero sugar är en sockerfri Coca cola. Den är uppdaterad med förbättrad smak och ny design så nu är den ännu godare! Den var så god så att jag hann dricka upp den innan jag hann fota 😉

BUBS nya pås-serie GEO finns i 5 nya godissmaker. Samtliga helt fria
från animaliska tillsatser och är Fairtrademärkta. Helt ok godis!

Den klassiska chokladen från Cote d´Or är helt underbar och den perfekta chokladbiten med överdragen mjölkchoklad och en krämig nougat till fyllning! Sååå god! Kexbar från Nick´s är ett frasigt kex täckt med god mjölkchoklad och helt utan tillsatt socker! Ett perfekt mellanmål helt enkelt! Malmö chokladfabrik är en prisbelönt favorit som tillverkar ekologisk choklad av hög kvalitet, mycket god choklad med spännande smakupplevelser!

Aqua Nobel är ett ekologiskt kolsyrat vatten som är naturligt och smaksatt med ekologisk fruktjuice. Finns i smakerna citron, äpple, jordgubb, blåbär och granatäpple. Väldigt gott och fräscht!

Lantchips med smak av gräddfil & lök går alltid hem! Både hos vuxna och barn och det behöver inte vara fredagkväll för att öppna en påse utan jag älskar att bara sätta mig ner med lite chips, något gott att dricka och en bra tidning att bläddra i. Igår provade jag den Ekologiska alkoholfria lager från tyska ölproducenten Störtebeker, perfekt att dricka tillsammans med chipsen men kan även tänka mig att den är god till mat. Mattidningen Bagaren & Kocken innehåller många härliga recept och tips till oss som älskar att laga mat och baka!

Kram Annelie

One Comment

  1. Anonym

    Glöm inte att Coca Cola Zero är perfekt för diabetiker också då den inte höjer blodsockret^^

Comments are closed.