Vår otur fortsätter…

Man brukar ju säga att en olycka sällan kommer ensam och det stämmer verkligen för oss…. sist så skrev ju jag att bilen pajade och verkstadskostnaden slutade på högt belopp och att vi var utan bil i 3 veckor då verkstan först inte hittade vad felet var…. jag skrev ju även att Max låg på sjukhus p.g.a. blindtarmen och Smilla opererade munnen.

Men sen hade vi faktiskt en härlig sportlovsvecka i stugan där vi bara njöt av den friska luften och var ute på isen och pimplade och umgicks med familjen. Smilla körde sen distansundervisning veckan efter lovet och nu kör de varannan dag hemma/skolan. Max som går på mellanstadiet måste dock vara i skolan varje dag.

Soluppgång i stugan
Vi grillade utomhus och kunde umgås med familjen.
isen var tjock så vi pimplade en del

Men nu sista veckan har oturen fortsatt med att TV:n som bara är 2,5 år gammal har lagt av! TV:n som just nu är mitt bästa sällskap när jag sitter hemma nästan hela dagarna. Så en ny TV måste inhandlas (vi håller på att bråka med Philips om att vi tycker att det borde gå på garantin men de håller inte riktigt med…) och min resårmadrass i sängen har säckat ihop helt så jag går runt som Frankenstein med ryggont och nackspärr. Det var verkligen väntat eftersom vi bråkat med Mio och Viking Beds i flera år på att de sålt världens sämsta säng till oss men inte lyckats vinna. Nu är vi tvungna att köpa ny resårmadrass till mig men vi kommer INTE att köpa av nämnda leverantörer och jag avråder er andra att inte köpa Viking Beds om du vill ha en kvalitétssäng och bra service!!! Sen att vi skulle behöva glasa in ena balkongen (p.g.a. katten), köpa ny diskmaskin & tvättmaskin och att Smilla tjatar om nya möbler till sitt rum orkar jag inte ens tänka på just nu

😉

Jocke och alla andra musiker får ännu inte jobba så det känns så konstigt att han knappt haft någon spelning på ett år!!! Jag har ju haft mitt inredningsföretag men även mina jobb har minskat kraftigt med pandemin och vi kan inte leva endast på min lön så jag har skrivit in mig på arbetsförmedlingen så att jag får hjälp med en anställning och med fast inkomst, men nytt jobb är inte heller lätt att få i dessa tider och i och med att jag står inskriven så måste jag lägga mitt älskade företag vilande! Men jag ser faktiskt fram emot att få bli anställd igen och känna den tryggheten som det ger bl.a. ekonomiskt! Man vet vad man tjänar varje månad och kan planera på ett helt annat sätt än vad man kan som egenföretagare. Som tur är har vi sparade pengar som vi kan ta av men de skulle egentligen gå till utbyggnaden av stugan så det känns ju också sådär med nöden har ingen lag!

Det som är roligt är att Smilla äntligen har släppt sin nya låt som hon skrivit helt själv! Den ligger på Spotify och heter ”The Ride” så gå gärna in och lyssna på den, följ henne och lägg den gärna i er spellista!

https://open.spotify.com/track/4eAz0S3efG89q83nlvzWMN?si=QbLoN5rjRjivygOppMTFOg

Kram Annelie

2 Comments

  1. Ja här har man också spottat och fräst, för vi har haft jordens otur detta året redan, vi har nu fuktskada i vårt kök, samt påd et flera st grejer som gått söndet

    • Annelie

      Vad trist att ni också haft otur! Hoppas det löser sig på bästa sätt och att ni har bra försäkring.
      Kram!

Comments are closed.