Ska man välja privat eller inte?

Det gick väl rätt bra hos tandläkaren igår men jag konstaterade att tandläkarskräcken sitter i även fast det gått så många år sen jag var där…. Jag har fått tipset om att gå till en privat tandläkare istället för till Folktandvården, just bara för att man ska få en mer ”avslappnad” känsla. Jag bokade därför tid hos en väldigt fin privattandläkare för att testa om det skulle kännas bättre.

Fördelar:
– Ljusa fräscha lokaler där väntrummet lika gärna kunde ha varit väntrummet till en SPA-avdelning.
– Ung trevlig personal i en avslappnad miljö och de bjöd på kaffe medan man väntade.
– Tandläkarstolen var mjuk och skön att ligga i, kändes nästan som en säng 🙂
– Det gjorde inte ont att ta röntgenbilder eftersom själva ”plattan” var mjuk.
– De knäppte kort på alla tänder i munnen som sedan kom upp på en stor plasma Tv framför mig så att man själv fick se.

Nackdelar:
– Dyrt
– Att man fick sina tänder upptryckta i färg framför näsan på sig så att man fick lite prestationsångest att man inte skött dem lite bättre.
– Att tandläkaren hade lappade jeans… (kändes lite för avslappnat).
– Rummen var ”öppna” med bara små skiljeväggar så man hörde vad som pågick
i rummen bredvid och ett av de största problemen jag har är just ljuden
hos tandläkaren!
– Att de lät mig sitta och vänta i tandläkarstolen i 15 minuter med dessa ljud runt mig istället för att låta mig sitta kvar i det lugna väntrummet. Jag var faktiskt nära på att resa mig och gå därifrån!

Summa summarum: De hittade lite tandsten och ett litet hål under en gammal lagning. De ville att jag skulle boka en tid för att återkomma och fixa detta och det kommer då att kosta 6 400 kr!!!

Summa summarum 2: Jag kommer att ringa Folktandvården imorgon för att kolla hur mycket det kommer att kosta hos dem, tror att kanske priset får avgöra vart jag hamnar nästa gång…

Kram Annelie

One Comment

  1. Anonym

    Annars går det ju att bara säga till dom och säga exakt vad som du är rädd för, det gjorde jag och dom var väldigt försiktiga och sa exakt vad dom skulle göra (Detta var i Uppsalatrakten dock).

Comments are closed.