Så får ni i era barn grönsaker!

Har ni också barn som inte gillar grönsaker och sallad? Tror att det är rätt vanligt tyvärr, så nu ska jag tipsa om en superbra maträtt som jag fick testa genom Middagsfrids barnkasse! Det är en smarrig vegetarisk lasagne, det låter inte så gott men jag kan lova att det gick hem och barnen blev fullproppade med nyttiga grönsaker 😉

Fixa dessa ingredienser:

1 zucchini
1 stor gul lök
250 g morötter, 2-3 st
4 msk neutral olja
½ dl tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 msk buljongpulver (alt.1 tärning)
1½ msk oregano
1 tsk socker
1 fp boursinost, 80 g
1 tråg lasagneplattor, 250 g
250 g mozzarella
1 bit vitkål, ca 400 g
2 tsk vitvinsvinäger

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tomatsås: Skär 1 zucchini i 1 cm breda kvartar. Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i 5 mm breda slantar. Hetta upp 2 msk neutral olja i en kastrull och tillsätt ½ dl tomatpuré, zucchinin, morötterna och löken. Fräs på hög värme i 3 min. Häll på 1 burk krossade tomater, 1 dl visp-
grädde, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1½ msk
oregano, 1 tsk socker, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Koka i ca 8 min under lock. Mixa sedan tomatsåsen med en stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner 1 fp boursinost (80 g) i tomat såsen så att osten smälter.
3. Varva tomatsåsen och 1 tråg färska lasagneplattor (250 g) i en ugnsform. Börja och avsluta med tomatsås.
4. Skiva 250 g mozzarella. Fördela osten på toppen av lasagnen och
gratinera mitt i ugnen i 20 min. Sätt ugnen på grillfunktionen de sista 2 min.
5. Vitkålssallad: Finstrimla 1 bit vitkål (ca 400 g) och lägg i en skål.
Ringla över 2 msk neutral olja, 2 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
6. Servera lasagnen med salladen.

Det var första gången jag gjorde vegetarisk lasagne men absolut inte den sista!

Kram Annelie

One Comment

Comments are closed.