Nu är vi i Stockholm igen, barnen har passat på att leka med sina kompisar idag och jag och Jocke har förberett för den kommande veckan som är hektisk men rolig. Jag har packat olika väskor så att det bara är att byta väska när vi är hemma och vänder mellan turerna.
Igår hämtade vi ju Smilla hos våra vänner Catrine, Staffan och Natalie och där blev vi bjudna på god lunch och jag hade med mig så att vi kunde göra Rabarberpaj. Plockade från våra egna rabarber innan vi åkte från stugan.
Rabarberpajen blev ”knäckig” och väldigt god och här kommer receptet:
Recept Knäckig Rabarberpaj:
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera gärna ljummen med vaniljglass.
Spana in detta om du gillar rabarber! – Annelie Niehoff
[…] så lyxigt att gå runt husknuten och dra upp några rabarberstänger och sen gå in och göra en knäckig rabarberpaj, en god rabarbermojito eller en egen rabarberlemonad! Det är enkelt att jobba med rabarber men […]