Annelie Niehoff

  • Inredning
  • Familj
  • Mat/dryck/bak/recept
  • Mode/skönhet
  • Kontakt
Lifestyle

Pepparkaksmuffins med Lingon

november 29, 2022 by Annelie

Jag älskar mjuk pepparkaka och det är kul för att de kan göras i flera olika varianter. Man kan välja att göra i te.x. sockerkaksform eller som jag gjorde nu, i muffinsformar. Man kan även tillsätta frosting och lingon om man vill. Lingon tar bort lite av det söta så det är gott.

Recept Pepparkaksmuffins med Lingon (Lingon kan uteslutas)
Ca: 12-16 st

100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat

(Följande 4 kryddor kan bytas ut till 2 msk pepparkakskrydda om man vill):
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma

1/2 – 1 dl frysta lingon (tinade och avrunna)

Frosting:
200 gram philadelphiaost eller annan färskost
2-3 dl florsocker
Ev. lingon till garnering

Gör så här:
Placera muffinsformar i en muffinsplåt
Värm ugnen till 225 grader (200 grader varmluft)
Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen och rör om.
Blanda ner gräddfil/filmjölken.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Tillsätt lingonen och rör ner dem sist.
Fördela smeten i formarna (ca 3/4 i varje form)
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, testa med provsticka.

Frosting:
Rör ihop färskosten med florsocker. Tillsätt mer florsocker om det behövs, frostingen ska vara fast.
Bred eller spritsa ut frostingen på varje muffins när de svalnat.
Garnera med lingon.

Kram Annelie
Posted in: Mat/dryck/bak/recept Tagged: mjukpepparkaka, pepparkaksmuffins, pepparkaksmuffinslingon, recept, santamaria, santamariasverige, Smakbox

Jag heter Annelie Niehoff och bor i Stockholm. I denna blogg skriver jag om mitt liv som stylist och influencer. Förutom inredning så älskar jag att baka, laga mat och umgås med min familj. Kontakta mig gärna för samarbeten, jag har F-skattsedel.

E-mail: annelieniehoff@gmail.com