Pedant?!

När det gäller mitt hem så är jag sjukligt pedant, bland det värsta jag vet är när gäster kommer och hälsar på och inte det är städat! Just nu bor vi alldeles för litet, vi är trångbodda som bara den vilket resulterar att det är grejer överallt och det hjälper nästan inte att städa. Så därför blir det att vi försöker undvika att ta hem gäster just nu, vi erbjuder oss hellre att bjuda på middag hemma hos dem.

Den sista tiden har både Jocke och jag jobbat mycket så vi har inte haft tid att ta tag i hemmet.

Ikväll är enda kvällen på lång tid framöver som Jocke och jag ska vara lediga samtidigt så därför fick jag blandade känslor igår när Jocke sa att jag skulle iväg på en överraskning ikväll utan honom! Överraskningar är ju alltid kul så idag när jag egentligen borde ha städat hemma så har jag mest laddat inför kvällen 🙂

Nu när Jocke kom hem så försökte jag få ur honom lite mer om kvällen och jag vet att jag ska möta en kompis klockan 17.30 på East och vara lite festligt klädd. Sen såg jag att han började städa hemma och jag frågar varför, eller han kan väl börja med att ge barnen mat. DÅ säger han att vi ska få gäster!!! Va’? Jo ni ska avsluta kvällen här hemma!

Mamma Mia, gissa paniken i mig! Jag skulle med bussen om 10 minuter och hade inte en chans att städa undan något!

Så nu sitter jag på t-bana på väg in till stan med ångest i bröstet. Jocke ska försöka hinna städa men jag vet hur det blir…. Usch vad jobbigt när man är så här pedant!

Men nu ska jag försöka släppa ångesten så att detta inte går ut över mina vänner och sen ska jag försöka ha skitkul ikväll och hemma hos oss ska vi dansa mellan tvätthögarna och leksakerna!

Tack för att jag fick skriva av mig! Nu känns det bättre!

Puss!

Kram Annelie

One Comment

  1. Ack vad jag känner igen det där! Är precis likadan själv och man vet ju hur det är när män ska försöka städa. De vill väl, men "ser" inte samma som vi ser helt enkelt. Såg ut som ni hade en trevlig kväll iaf!
    Kram
    Lena

Comments are closed.