Morgonmyset ändrades snabbt till morgonKAOS!

Ni vet den härliga känslan att gå och lägga sig på kvällen och veta att man inte måste passa någon tid på morgonen utan man kan ligga kvar länge och dra sig i sängen, ta en lång dusch och en lång härlig frukost.
Jocke skulle iväg till Göteborg för att jobba idag på morgonen men jag och barnen bestämde oss för att bara ta det lugnt.
När jag vaknade hoppade jag in i duschen för att ta den där långa härliga duschen som jag sett fram emot, Jocke säger samtidigt hej då och går iväg och barnen sitter uppkrupna i soffan i pyjamas under en filt och kollar på tv.

När jag precis tvålat in hela kroppen, lagt i en inpackning i håret så ringer min telefon, jag ropar på Smilla och frågar om hon kan svara. Det är Jocke som skriker att pendeln är inställd och han får inte tag på någon taxi p.g.a snövädret så jag måste komma och skjutsa honom med bilen, typ NU!

– Aaagh!

Tänk er senariot, jag står i duschen med inpackning i håret, barnen sitter i pyjamas och jag vet att bilen är halvt översnöad och Jockes tåg går om 20 minuter från centralen!!!
Men jag är inte den som är den, jag slänger mig ur duschen, drar på mig kläder, säger åt Smilla att hon och Max får vara duktiga att stanna hemma ensam medan jag skjutsar pappa. Barnens stora kusiner ligger nere i gästlägenheten så jag tänkte att jag ringer dem från bilen och ber att de går upp till barnen. Med Smilla är det inga problem, hon älskar att vara själv MEN Max blir galen och slänger sig runt mitt ben och skriker att han ska följa med!

– Aaagh!

Ok, slänger på han en jacka, mössa och skor och drar med mig honom ut till bilen. Skyndar mig att spänna fast honom, inser att jag glömt mina vantar när jag hastigt måste försöka dra av snön från bilen med mina bara händer, inser att jag inte hinner leta efter isskrapan….

In i bilen, kastar ett öga på klockan och ser att jag har tio minuter på mig att hämta upp Jocke och sen köra in till centralen, en resa som tar 10 minuter utan trafik i vanliga fall. Jag vet att Jocke kommer att missa tåget men jag vill ändå ge honom en chans och gasar på!

När jag nästan är framme hos honom så ringer han på min telefon och jag svarar fort att jag alldeles strax är där men får då höra att han lyckats få tag på en taxi så vi kan åka hem igen…..

– Aaagh!

Jag stannar bilen, andas, oj, kommer på att jag glömt att andas de sista minutrarna…. kollar bak på Max som sitter i baksätet som ett frågetecken och inte fattar någonting, stackarn. Känner hur det droppar vatten från håret och mina kinder blossar när jag tittar på mig själv i backspegeln….

Jodå, så var det med den lugna mysmorgonen 😉
Hoppas ni haft en bättre morgon än mig!

Nu ska jag försöka komma in i den där stämningen igen och ladda inför min kompis 40 års fest ikväll! Ska bli så mysigt att träffa mina kompisar och få lite vuxentid med dem! Barnen ska vara i Täby hos sina vänner så de ser också fram emot en mysig eftermiddag/kväll.

Kram Annelie

One Comment

Comments are closed.