14 Comments

  1. Jag älskar snittar!!!
    Det får gärna vara en tunnbrödsklämma med renkött, perrarotsröra och lite ruccola. Eller en räkröra på ett gott mörkt bröd. Eller sushirullar… eller… det finns ju massor med gott att hitta på!

  2. Anonym

    Christina Frisberg
    Kan inte rå för att jag blir helt galet förälskad i de vackra glasen och tallrikarna. 🙂
    Som gammal kallskänka så är det ju roligt att briljera med vackra snittar och krustader som är fyllda med olika goda röror ex, skagen och löjrom med hackad rödlök och cremefraische och en vacker dillvippa och hummerklo med dillmajonäs, svampröra, ja man kan variera det i oändlighet och de är små och behändiga munsbitar så det blir inget spill och kladd, och de som man gillar mest tar man ju fler av såklart.
    Kan tyckas simpelt och tråkigt och väldigt 60-tal fast de håller i längden och alla rörorna kan förberedas och stå kallt och sedan när gästerna ska komma om en halv timma så lägger man bara upp dem på fina silverfat som matchar de vackra glasen som man skålar in det nya året i med ett bubbligt iskallt champagne.
    Jag har delat tävlingsinlägget offentligt på min fb under mitt namn Christina Frisberg.
    frisanpoxy@hotmail.se
    Kramar till alla som vill, törs, och behöver. 🙂

  3. Snittar är lyx!! Har inget eget recept men ett lyckat beprövat recept:
    Parmesankorgar med hummerröra
    (2 personer)

    Parmesankorgar:
    2 dl grovriven parmesan

    Hummerröra:
    1 kokt hummer
    2 msk majonnäs
    1 msk creme fraiche
    ½ kruka dill
    Salt
    Vitpeppar
    1 salladslök
    2 citronskivor

    Gör såhär:
    Börja med hummerröran.
    Dela på hummern och ta ut allt kött.
    Spara eventuellt klorna till dekorering
    Hacka köttet i mindre bitar och blanda med majonnäs och creme fraiche.
    Finhacka dillen och rör ner den i röran.
    Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    Ställ kallt så länge.
    Sätt ugnen på 225 grader.
    Gör korgarna genom att breda ut parmesanen i två platta cirklar på ett bakplåtspapper.
    Grädda osten i ugnen tills de blivit gyllenbruna.
    Ta snabbt bort ostflarnen från bakplåtspapper lägg ostflarnen på varsitt upp och nedvänt glas och tryck lite försiktigt så de formas till korgar.
    Låt svalna.
    Fördela hummerröran i korgarna, hacka upp salladslök och strö över. Sätt eventuellt i en hummerklo, lite citron och en dillvippa.

  4. Anonym

    Det är absolut det här:

    Västerbottenostchips m löjrom!
    3 dl västerbottenost
    2 dl crème fraiche
    100 g löjrom
    1 rödlök liten
    1 knippe dill
    1 citron
    Sätt ugnen på 200 °C.
    Riv västerbotten­osten grovt. Lägg osten i sex glesa högar på bakplåtspappret. Grädda tills de börjar få färg (cirka 5 minuter). Ställ åt sidan för att svalna.
    Lägg på en klick crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök. Toppa med dillkvist och citronskiva.

    Lätt att göra, och såå himla gott!

    ragna_marie@hotmail.com

  5. Anonym

    Laxsnittar i all ära men jag har ett par favoritsnittar som görs på tre röda!

    Köp tunnbröd, röd paprika och Philadelphia med lök och paprikasallad.

    Bred philadelphian på brödet, stö över finhackad paprika, rulla ihop… Och snitta!

    /Julia, julia-v-dif@hotmail.com

  6. Johanna

    De där glasen vore ju klockrena på nyårsafton 🙂
    Här kommer ett enkelt men gott recept från Elle mat & vin som passar bra som mingelmat. Som en annorlunda version av "räkcocktail".

    Mango- och räkspett
    20 st
    Tid: 15 minuter + 1 timmes marinering
    1 stor mogen mango
    20 skalade räkor
    marinad:
    3 lime
    1 msk riven ingefära
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 hackad och kärnfri chili
    1 msk hackad koriander
    Blanda juice och kryddor. Skär mangon i 20 bitar. Fäst en mangobit och en tillagad räka på varje grillspett. Marinera spetten i limedressingen 1 timme.

    Glad lucia!

    johanna__ericson@hotmail.com (två understeck)

  7. Anonym

    Världens enklaste snittar;
    Valfritt rostbröd.
    1 burk champinjonkräm
    Valri ost, några skivor eller riven.

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Dela bröden i trianglar/små bitar, eller om man vill piffa till det lite extra, stansa ut stjärnor med hjälp av pepparkaksform!
    Bred på champinjonkrämen, lägg över osten. Sätt in i ugnen ca 10 min eller tills osten smält och börjat få lite färg.
    Mycket gott till lite bubbel 🙂

    Mvh, Carro
    carrofrisk@hotmail.com

  8. Är gärna med 🙂 Så himla fina glas!

    Mitt tips är att köpa färdiga såna små krispiga "skålar" som man fyller med skagenröra eller liknande. Kan inte bli enklare gott är det 😉

    Kram Matilda (matilda-pettersson@hotmail.com)

  9. Vilken otroligt lyxig vinst.
    Vilken nyårsdukning det skulle bli. En dröm!

    Min favorit snitt är med glutenfritt hemmagjort knäcke (fröknäcke)
    med en fantastisk basilika och soltorkade tomat-röra.
    Recept till den underbara röran är lätt:
    Färsk basilika
    Vitlök
    Fetaost
    Creme fraise
    Soltorkade tomater
    Salt och peppar.

    Hur mycket av varje är lite beroende på hur mycket smak du vill ha. Mixa samman alla ingredienser till en god röra. Låt den gärna stå 2 timmar och ta åt sig alla smaker. Sedan är det bara att servera.
    Recet till knäckebrödet hittar du här:
    https://glutenfriamuminmamman.wordpress.com/2012/06/02/godaste-glutenfria-knackebrodet/

    Smakligt mingel.

    Hoppas verkligen på att kunna duka upp fint med de underbara glasen och annat vackert från Fyrklövern.

    Kram till dig
    (min mail är: Sofie@sanningensrum.se)

  10. Jag vill gärna bjuda till mingel med de vackra glasen. Mitt tips är snittar på två olika bröd, ett ljust och ett mörkt. Och det räcker med två sorters pålägg, tex rökt kött med pepparrotstopping och en god ost med lite olika sorters grönsaker på. Tipset ligger i att inte välja det ena pålägget till det ena brödet utan att alternera så blir det vips fy´ra olika varianter. Jag delar din tävling som Elga Holm. 🙂

  11. Jag vill gärna vara med och tävla!

    Min favorit är helt klart parmarullar med avokadokräm. jag brukar köpa riktigt god parmaskinka och gör sedan en röra med avokado, creme fraiche/kesella, rödlök, pressad citron, svartpeppar, någon god örtkrydda och flingsalt. Man lägger lite kräm på skinkan och rullar ihop. Sedan kan man ringa lite god olivolja på och lägga några fina kvistar med tex timjan. Love it! Passar året om och gärna till fördrinksbubbel i finfina glas 🙂

    Må gott!

Comments are closed.