Mina barn gillar inte godis och glass!

Imorse när jag lämnade på förskola så fick jag reda på att Max två bästa kompisar är hemma idag med magsjuka! Bläää, då vet jag vad som kanske väntar oss framöver…. hatar magsjuka!

I måndags fick Max vara ledig från förskolan eftersom han skulle till en talpedagog. Vi hade en jätte mysig dag där han fick 100% uppmärksamhet av mig en hel dag och vi gjorde bara saker som han ville!
Det gick jätte bra hos talpedagogen och alla ”test” skedde på ett lekfullt sätt så den timmen gick rätt fort. Vi har fått lite hemövningar och sen ska vi dit om två veckor igen. Det är svårast att säga K, F och S….

Efteråt frågade jag om han ville gå och fika men då tyckte han att vi skulle åka hem och fika istället. Vi gick då in på Hemköp och jag sa att han fick välja vilket fikabröd han ville, vi stod framför en stor kakhylla men han hittade inget han ville ha… jo, han ville köpa en ”dammsugare” till storasyster Smilla eftersom han vet att hon gillar dem. Underbara unge! Jag frågade istället om han ville gå till leksaksaffären och välja ut en leksak och det ville han såklart, på vägen dit gick vi förbi caféet och då såg han att de hade chokladbollar och då ville han helt plötsligt fika 🙂 Men jag kan säga att han drack varken upp festisen eller åt så mycket av chokladbollen.

Sen gick vi till leksaksaffären och han gick runt och tittade på alla leksaker men hittade inget han ville ha! Vilken unge kan inte hitta en leksak i en leksaksaffär? Istället sa han att han ville åka bil för 10 kr, ni vet en sån där ”karusellbil” som brukar finnas i köpcentrum. Så det blev verkligen billigt för mig plus att Max var hur nöjd som helst! Jag bara måste nämna att han inte tycker om godis eller glass heller…. popcorn tycker han är rätt gott och kexchoklad går ner….. Smilla är inte heller så förtjust i att handla grejer och att äta godsaker. Hon gillar ostkrokar men till lördagsgodis önskar hos sig oftast flingor i en skål och sen ett glas äppeljuice!!! Någon förälder som är avundsjuk?

Måste också dela med mig av en bild som jag la upp på instagram (niehoffs) igår, Max kom och var jätte nöjd för att han smörjt in sin haka själv 🙂 Vi brukar smörja varje kväll då han varje vinter blir lite röd om den.
Sötnos!

Kram Annelie

5 Comments

 1. Min yngste slutade äta godis när han var 9 och idag 10 år senare äter han det fortfarande inte. Han äter heller inte pizza eller hamburgare, han tycker det är äckligt. Äldste grabben äter i stort sett bara chips och popcorn som godis. Så har också haft det ganska enkelt med sånt 🙂

 2. Anonym

  Vad är det som gör att han inte kan uttala bokstäverna? Är det något som har gått i arv från någon i släkten eller är det tungan som ligger fel? Är det något som kommer att gå att träna bort helt eller kommer det att finnas "rester" kvar?

  Hade själv problem med S när man var liten och fick veta att det berodde på att tungan var för lång men de "klippte" min tungsträng och efter det blev det mycket bättre för min del.

  /J

 3. Svar på fråga från "J":

  Jag hade lite problem med att prata rent fram till jag var 5-6 år men sen släppte det av sig själv. Vet inte om det är ärftligt….
  Talpedagogen kollade hans tunga i måndags och det är inget problem med den utan det är bara att träna och göra olika munövningar. Vi ska på återbesök om en vecka igen så då får vi se vad de säger.

Comments are closed.