Mammahjärtat fick en ny liten reva idag :-(

Idag på morgonen var det dags för Max 5 års kontroll på BVC, förutom att mäta, väga och kolla synen så skulle han vaccineras mot Polio, Stelkramp, difteri och kikhosta. Allt gick jätte bra fram till sprutan… då bestämde sig Max för att vägra och när han bestämt sig så är det väldigt svårt att övertala honom! Så vi blev kvar en bra stund och provade på alla sätt att försöka få honom att ta sprutan, vi tog det ”snälla och försiktiga” sättet, ”övertalningssättet”, ”mutningssättet” men ingenting funkade och till slut diskuterade vi om vi skulle komma tillbaka en annan dag men efter erfarenhet sa sköterskan att det brukar bli ännu sämre då. Så det fanns ingen annan utväg än att ta det på det ”hårda” sättet och hålla fast honom skrikandes medan sköterskan tog sprutan. FY VAD DET GJORDE ONT I MAMMAHJÄRTAT!!! Stackars älskade Max vad jag tyckte synd om honom!!! Hoppas verkligen vi gjorde rätt med detta beslut och att jag gjorde rätt att jag litade på deras erfarenhet att detta var den enda utvägen…

Efteråt lugnade han sig i varje fall ganska fort men han ville minsann inte ha något leksak från sköterskan och inte heller bemödade han sig med att säga hej då till henne 😉 Istället gick vi och fikade på ett café och Max valde ut en enorm chokladboll som han slukade i ett nafs och sen ville han till dagis och leka med sina kompisar så det verkade inte som det satt några spår i honom detta trauma utan det är nog mer mitt mammahjärta som fick sig en liten reva…

Igår hade jag en mysig kväll tillsammans med min kompis Helena och vi började med att äta sushi tillsammans och sen såg vi filmen Bröllopskaos på bio. Jag visste ingenting om den filmen innan utan jag hade fått två biljetter av Alexander Erwik på finest.se till filmens förhandsvisning. Jag visste att filmen var fransk och att om man gillade filmen ”En oväntad vänskap” så borde man gilla denna och då det är en av mina favoritfilmer så såg jag fram emot att se även denna film. Och visst! Den var hur bra som helst och framför allt jätte rolig! Det var länge sen jag skrattade så mycket på bio!

Kram Annelie

One Comment

Comments are closed.