Kika in för att få tips om god dryck!

I förra inlägget skrev jag om all mat som Jung Kitchen bjöd oss på, i det här inlägget ska jag skriva om all dryck vi blev bjudna på!

Blossa var där med sin Lavendel glögg som är årets glögg, den har jag ju skrivit om tidigare så den har vi stenkoll på, eller hur?

Även Prima Julsnaps 2014 har jag skrivit om tidigare och där är ju årets smak cognac, dadlar och citrus. Ett måste till sillen i jul!

Sen har vi höstens nyheter från Brill & Co och Mikkeller, de har bl.a. tagit fram en helt ny glutenfri öl! I början på September släpptes I Wish IPA Gluten Free på Systembolaget och det är ett efterlängtat öl för alla som är glutenintolerant!

K:rlek Höst/Vinter 2014 är fortsättningen på succékonceptet som startade våren 2012. Konceptet bygger på att det var Vår/Sommar och Höst/Vinter kommer en ny version av K:rleksölet som bryggs med just kärlek till god öl och en ständigt utvecklande ölkultur. Varje öl har sin egen karaktär och inspiration från stundande öltrender. Höstens öl lanserar på Systembolaget den 3/10 och den här gången är det laddat med tre sorters kornmalt (Pale, Pilsner och Carahell), fyra sorters humle (Centennial, Nelson Sauvin, Citra, Simcoe) och Passionsfrukt! 

Kopparberg Cider känner ni säkert igen och det är en favorit hos mig! Visste ni däremot att man kan blanda jätte goda drinkar på Kopparberg Cider? Vi blev bjudna på några olika och alla var så himla goda och perfekt att bjuda på som alkoholfri variant när man får gäster! Tänkte dela med mig av ett recept som passar utmärkt nu mot jul:
ORIGINAL APPLE
Friskheten och fräschören från Kopparberg Äpple gifter sig väl tillsammans med färsk ingefära. Med riven kanel på toppen får vi en exotisk frisk drink med en touch av jul.
Recept:
3 cl limejuice (1/2 limefrukt)
1 cl sockerlag alt. 1 tsk strösocker
0.5 cl ingefärsjuice – krossa en skiva ingefära i botten av shakern för att få ut juicen.
10 cl Kopparberg Äpple – fylls på efter att man skakat drinken.
Garnera med en äppelskiva och strö över lite riven kanel.

Till Lunchen blev vi bjudna på gott vin från Vin & Natur, deras fokus ligger på att förmedla vin med stark känsla av ursprung,
personlig karaktär och ärligt uttryck. Deras mål är att göra
levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt! Intressant!

Sist men inte minst så var Absolut där och visade upp sin nya design med eget djärvt konstnärligt uttryck! Absolut Vanilla t.ex. kommer ut med ny design i december och Absolut Vanilla innehåller bara naturliga ingredienser och har inget tillsatt socker. Smaken är fyllig och robust med en tydlig smak av vanilj följt av toner av knäck och mörk choklad. Ett tips om ni köper den i december är att doppa en limeklyfta i kanel och socker och lägg den i ett glas med 4 cl Absolut Vanilla, juligt och gott när du känner dig frusen 😉

Kram Annelie

One Comment

Comments are closed.