De glada åren!

Ikväll har jag varit på en föreläsning med Louise Hallin i samarbete med Barnkompetens. Mycket intressant och jag rekommenderar alla som har barn mellan 6-12 år att lära er mer om era barns utveckling. Man får sig en tankeställare och jag som har en 6 åring om mindre än 2 månader vet på ett ungefär vad jag har att vänta mig…

Åldern 6-12 år kallas de ”glada åren” men också de ”glömda åren” eftersom man som föräldrar ofta ”glömmer bort” att läsa om barnens utveckling. Som förälder är man ofta jätte noga att ”läsa på” fram till barnen är ungefär 5-6 år men sen glöms det bort på något vis. Finns inte heller lika mycket studier och forskning under dessa åldersgrupper. Det viktigaste som framkom under de 2,5 timme som vi satt och lyssnade var nog vikten av att berömma och finnas till känslomässigt för barnen!

Mötte upp min vän Kin på eventet och här är vi tillsammans med Louise Hallin:

Kram Annelie

One Comment

  1. Intressant!
    Har en 5 åring som ligger 1.5 år före i utvecklingen och jag tycker inte att jag gör annat än och berömmer då hon hela tiden lär sig läsa svårare och svårare ord och klarar allt själv.
    Men kanske sen när hon går i tvåan och allt inte är så nytt längre så kanske man glömmer ?
    Ska ta med mig detta!

    Ha det gott!

Comments are closed.