Igår kväll bakade jag och Smilla medan killarna var på pingisträning och efteråt hade vi en mysig julfika tillsammans. Det är viktigt för oss att vi tar till vara på de få stunder vi får tillsammans nu i december då Jocke är borta på turné. I samarbete med Santa Maria hade jag fått hem lite juliga kryddor så vi bestämde oss för att baka en mjuk pepparkaka. Här är receptet som vi använde:
Mjuk Pepparkaka
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
1 dl grädde, gräddfil eller mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.
3. Blanda vetemjöl med alla kryddorna och bakpulver.
4. Smält smöret och ha i grädden/mjölken i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten och blanda noga.
5. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 Min.
6. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp och pudra med lite florsocker innan servering.
Så god tillsammans med ett glas kall mjölk och kanelgrädde ❤️🥰