Simskolor räddar liv!

Nu har jag anmält Smilla så att hon kan fortsätta sin simskola en termin till, det är så roligt att se vilka framsteg hon gör och framför allt att hon är så bekväm med att vara i vattnet! Max älskar ju också att bada och har nu också börjat säga att han vill börja på simskola, vi hade tänkt börja först nästa höst men kanske är det dags redan nu?! Klicka på bilden så får ni se en kort film:

Vi letar efter bra armringar och fått tips om Cherekringar så såna ska vi absolut testa då vi håller på att bli galen på alla dessa usla armringar som finns på marknaden! Usel kvalité och de går sönder efter ett bad! Det är därför Max även har en flytring runt magen för säkerhets skull ifall ni undrar varför vi kör dubbelt på filmen 🙂

Det är dyrt med simskola men ack så viktigt, många bor eller har sommarstuga vid vatten och redan vid 2 års ålder så får barnen lära sig att ta sig upp till ytan och in till kanten på simskolan vilket kan vara livsavgörande för ett barn som trillar i vattnet! De lär sig att man inte behöver få panik i vattnet och de får även lära sig att simma klädsim! Superbra!

Tyvärr så vill skatteverket höja momsen från 6% till 25% på simskola för barn under 5 år vilket kommer att innebära att det kommer att bli närmare 20% dyrare för oss föräldrar att sätta våra barn i simskola! Skatteverket anser att simskolor för barn under 5 år inte räknas som idrott utan bara är förberedelser till simning?!

Jag tycker detta är helt sjukt resonemang! Självklart måste väl även barn under 5 år ha tillgång till idrott? Och om simning inte är idrott för barn under 5 år så är väl inte andra barnidrotter heller det? Då kommer säkert alla idrotter för barn under 5 år att drabbas och detta samtidigt som man nyligen konstaterat här i Stockholm att simkunnigheten sjunker? Om det kan du läsa HÄR.

Jag har precis skrivit på en namnlist mot detta, gör det du också så att vi får råd att ha kvar våra barn i simskolorna! Klicka HÄR!

Kram Annelie

One Comment

  1. Cherekringarna är verkligen toppen! De är visserligen mycket dyrare än vanliga simvingar men har man en gång provat dem så förstår man varför! I höstas när jag var i Thailand på semester så var det 7 barn i samma pool med dessa ringar!

Comments are closed.