Överreagerar jag eller är detta mobbning?

Igår var det första dagen för inskolning på Förskoleklass för Max och det gick jätte bra! Jag var med honom på förmiddagen och sen gick jag hem ett tag och sen gick Jocke dit efter lunch och var med honom ett tag. Det blev en rätt kort dag 9-14 men det räckte för det var en trött kille igår kväll. Vi låg och pratade innan han somnade om dagen i skolan och allt verkade ha varit jätte bra men nu på morgonen fick jag så ont i magen när jag frågade om han ville ha sin favorit t-shirt ännu en dag men får till svar att han inte kan ha det för han blir retad!!! T-shirten är ljusrosa och han älskar den tröjan men igår under de timmar han var själv så passade tydligen några större killar på att mobba honom för att han hade ”tjejtröja” på sig och att rosa är en tjejfärg! Första dagen i skolan och han blir retad, det är INTE ok!!! Åh, vad jag skulle vilja snacka med de killarna idag, Max har lovat att peka ut dem, men det bästa är nog att berätta för lärarna tror jag så jag får nog bita mig i läppen och försöka vara tyst. Grejen är att samma sak hände Smilla i förskoleklass när hon en dag hade blå matlåda med sig och det ”traumat” bär hon med sig än idag och vågar inte riktigt gå till skolan med något som är blått… så himla trist!

Usch, överreagerar jag som förälder nu, eller hade ni blivit lika arg?
Det är den här tröjan som han hade på sig:

Kram Annelie

5 Comments

 1. Ush så trist, tycker absolut du ska ta ett snack med frökanarna så dem kan prata om det på tex samlingen med alla barn på ett pedagogiskt och bra sett!
  Elton gillar också färgglada kläder, senaste inköper som han valde var en Frost-tröja.. som var drån tjejavdelningen gissar jag men han älskar den 🙂

  Stora kramar

 2. Absolut är det mobbning! Tragiskt att barn inte kan få ha på sig sina bästa kläder utan att bli retade.
  Ta upp det med läraren på en gång. Jag hoppas han vill ha på sig sin favorit t-shirt igen i skolan!
  Ha en fin dag <3

 3. Om det inte är mobbning så är det i alla fall en kränkning och det är knte heller ok. Titta i deras likabehandlingsplan så kan du finna grund för dina argument. Självklart ska du prata med hans pedagoger.

 4. Om det inte är mobbning så är det i alla fall en kränkning och det är knte heller ok. Titta i deras likabehandlingsplan så kan du finna grund för dina argument. Självklart ska du prata med hans pedagoger.

 5. Om det inte är mobbning så är det i alla fall en kränkning och det är knte heller ok. Titta i deras likabehandlingsplan så kan du finna grund för dina argument. Självklart ska du prata med hans pedagoger.

Comments are closed.