Känsliga läsare varnas!

Jag ska börja att varna känsliga läsare för detta inlägg då vissa får kväljningar bara de tänker på kräk och tungor och det får i och för sig jag också då jag är väldigt känslig mot lukter och klarar knappt att gå förbi en sopbil eller in i ett soprum utan att kväljas. Men vidrigast är ändå kräk och bajs… blää, kräks bara jag tänker på att ta hand om sånt och det är svårt att slippa ifrån när man har småbarn.

Just därför tänker jag tipsa om två produkter som jag tycker är helt ”outstanding” och jag älskar de som uppfunnit dem! Utan dessa skulle jag ha mycket svårare att klara av min vardag!

Den första är kräkpåsen! Ni har säkert sett såna på BB och sjukhus men har ni såna hemma? Eller kör ni den ”gamla” stilen med en hink vid sängen? Det är väldigt svårt att få små barn att kräkas i hinkar och att ”träffa rätt” och jag tycker även som vuxen att det är äckligt att kräkas i en hink och sen tömma ut det! Tacka vet jag dessa kräkpåsar, de kan ligga i sängen bredvid den som är sjuk och sen är det ”bara” att sätta påsen vid munnen när det är ”dags”. Efteråt är det bara att snöra ihop påsen och slänga iväg om man inte klarar av att ”tömma” den. Så himla smidigt och hygieniskt! Även perfekt att ha i bilen vid åksjuka!
Finns att köpa på apoteket!

Den andra produkten som jag inte skulle klara mig utan är tungskrapan! Sen jag började använda den vid varje tandborstning för några år sen så är jag beroende! Det känns inte rent och fräscht i munnen om jag inte använt tungskrapa och ni ska bara veta hur mycket äckel och illaluktande bakterier man har på tungan! Jag har heller nästan aldrig ont i halsen längre eftersom jag ofta ”motar Olle i grind” genom att skrapa bort alla munbakterier. Lovar dig att efter du provat och sett hur mycket ”skit” du har på tungan så kommer du inte vilja vara utan den! Jag brukar köpa mina på Ica Maxi men de finns säkert på Apoteket också!

Vill avsluta detta äckliga inlägg med att tips om en annan produkt som används flitigt här hemma. Den är också helt fantastisk och inte ett dugg äcklig som de andra produkterna. Men ett måste i varje fall vårt hem!

Jag vet att många av er har en spikmatta liggandes hemma som ni aldrig använder, ni kanske t.o.m. har glömt bort att ni äger en. Ta fram den för guds skull och använd den! Jag och Jocke ligger på vår nästan varje kväll och har sällan problem med våra onda ryggar och nackar längre. Jag är utbildad massör så jag vet vad jag pratar om, man ska självklart inte byta ut mattan mot ”riktiga” behandlingar men däremellan är denna utmärkt. Lägg dig på den så fort du känner dig stel i kroppen, känner av lite ryggont, huvudvärk eller om du har svårt att somna. Mattan hjälper blodcirkulationen att komma igång och du får en behaglig varm känsla i kroppen!

Kram Annelie

2 Comments

  1. Du är den mest kräkkänsliga person jag känner :-p

    Jag skulle gärna använda spikmattan mer, men jag måste isolera den med toapapper eller en tunn handduk för att kunna ligga på den. Nu när jag fått min diagnos Fibro, så fattar jag ju varför…

Comments are closed.