Caj P & Landmann lär oss att grilla ”rätt”

I torsdags när solen stod som högst, fåglarna kvittrade och jag kände att våren var här så bjöd Caj P och Landmann på en underbar grilllunch på Ulla Winbladh på Djurgården.

När vi kom fick vi goda somriga drinkar med fläderblomstouch:

Medan vi njöt av den goda lunchen så presenterade Caj P deras marinader, glazer och såser och efter det så pratade Landmann om deras grillar och grilltillbehör. Väldigt intressant och jag tror att alla var sugen på en ny grill när vi gick därifrån 🙂

”Svenska Caj P. har gjort sig kända som ett av de ledande varumärkena inom smaksättning genom att erbjuda ett stort sortiment av grillprodukter som ständigt förnyas. I år förnyas marinadsortimentet med ännu bättre recept där samtliga sorter är glutenfria. Dessutom får förpackningarna en ny design och storlek.
Caj P:s marinader kan med fördel användas till alla typer av nötkött, fläsk, fågel, fisk, skaldjur och grönsaker. Det gedigna utbudet gör det dessutom enkelt att testa och variera smakerna oavsett vad du önskar grilla. Perfekt för spontana grillkvällar och smart att ta med sig ut till landet.”

Vi fick också väldigt många grilltips från Anders Tegnér och det bästa tipset var nog att man ska doppa en färsk lök i matolja och gnida in det på gallret för att inte maten ska fastna på gallret!
Andra tips var:
– Köttet ska ut från kylskåpet i tid så att det inte är kylskåpskallt när det läggs på grillen. Pensla med lite olja efter marineringen för att få en fin yta. Tänk på att smaksätta lagom mycket och övergrilla inte då det lätt blir för torrt.
– Grönsaker smaksätts med fördel med BBQ-olja eller glaze. Lök och morot är två favoriter, de är tacksamma att smaksätta och får en fin konsistens när de grillas.
– För att lyckas med grillningen, köp en termometer!

Nu längtar jag till grillsäsongen kan starta på allvar! Jag fick en massa fina recept som jag kommer att dela med mig av längre fram här i bloggen och nu har jag flera härliga marinader att prova också!

Kram Annelie

One Comment

Comments are closed.