Är du en perfekt bloggare?

Nu har jag dragit en vinnare i Nickelodeon tävlingen där en av er kunde vinna spelet Rabbids Rumble för Nintendo 3DS. Vinnaren blev Jessica Olofsson, grattis!!!

Sen jag började blogga för 7 år sen (nästan exakt) så har jag lärt känna så många fina bloggkompisar, man vågar lätt gå på bloggevent ensam för man vet att man alltid kommer att känna någon på plats. Jag är ganska konflikträdd och vågar nästan aldrig skriva inlägg som upprör vilket ibland kanske är tråkigt, jag vet att många vill läsa om konflikter och fräcka uttalanden. Men jag har valt att vara den jag är privat även på bloggen och jag är beredd att riskera att den istället ibland blir tråkig, men jag ser ju på min statistik att ni är nästan 1000 personer som läser varje dag vilket värmer mitt hjärta oerhört! 
Men jag har också märkt att ni älskar att frossa i det sorgliga och jobbiga, som t.e.x. i julas när Jocke låg på sjukhus och var dålig, då hade jag 3000 personer/dag som läste bloggen men så fort han blev frisk igen så ramlade ni ner på 1000 igen 🙂 Men vi är hellre friska än har många läsare!!!

Ibland får jag kommentarer om att bloggen alltid är så rosenröd, är ni verkligen den där perfekta familjen? Och ja, jag tycker faktiskt att vår familj är perfekt 🙂 jag har två underbara, snälla, lätta barn och en underbar, snygg, snäll man som jag sällan bråkar med. Hemmet är min borg och jag älskar inredning och försöker att få det perfekta hemmet men just nu är det inte det då vi växt ur vår lägenhet men delar av lägenheten är perfekt och det är de delarna jag delar med mig av 😉 Jag älskar att baka och laga mat så det blir mycket ”hemgjort” och vi försöker alltid handla ekologiska produkter så gott det går. 

Jobbet är också rosenrött eftersom jag jobbar med mina ”hobbys” som är heminredning och bloggen. Jag har massor av tid över till barnen och jag är sällan stressad. Så ja, jag lever i den perfekt världen utåt sett! Men vi glömmer en viktig del, nämligen ekonomin.

Ekonomin är istället sämre då jag inte har haft någon inkomst på 3 månader… Så jag tror att alla ni också lätt skulle kunna få min rosenröda tillvaro där man har tid att fixa med hemmet, baka, laga mat från grunden, umgås med familjen, jobba med sin hobby och slippa stress om man prioriterade bort inkomsten, eller hur? Men alla kanske inte har den där underbara mannen som betalar räkningarna 😉

Det jag ville komma till var att jag under de sista åren haft en blogglista här på sidan på några bloggar som jag följer dagligen. Jag vet också att väldigt många av er har använt sig av den listan då det är ett smidigt sätt att hitta andra bloggar och jag fick massor av kommentarer om det då jag för några månader sen plockade bort listan. Skälet var nämligen det att jag tröttnade på att dagligen dela med mig av mina läsare till andra bloggar och att jag ALDRIG fick en länk eller ett tack tillbaka. Jag vet att det syns i deras statistik att jag länkat till dem men ändå fick jag aldrig något tillbaka… Jag blev chockad över mig själv då jag inte kände igen denna ”girighet” hos mig själv 🙁 
Det är det sämsta med bloggvärlden tycker jag, girigheten. Att man som bloggare blir så bortskämd och bara ska ha och ska ha…. många ”glömmer” att man måste ge för att ta, kanske funkar det ett tag men inte i längden. Det var det jag blev less på så därför tog jag bort listan….. Usch, det låter inte som jag men detta gjorde jag i ett svagt ögonblick och som jag sen ångrat många gånger.

Loppi.se fick mig att tänka till ytterligare när de skapade ”Schyssta bananer för en snällare bloggvärld”. Självklart ska vi vara schyssta mot varandra här i bloggvärlden! Jag är ju emot allt som handlar om girighet, mobbning och avundsjuka så därför ställer jag mig utan att tveka i ledet bakom bananerna och jag hoppas att många andra bloggare också gör det! Jag har därmed också lagt till min blogglista igen men den kommer att ändras lite då och då, bloggare som inte ställer sig i ledet bakom bananerna kommer att försvinna och nya kommer att tillkomma. Om just du vill finnas med på listan och har lagt till loggan ”schyssta bananer” på din blogg, lägg en kommentar så länkar jag till dig!

Så här skriver Loppi om kampanjen:
”Alla behöver inte tycka lika. Man behöver inte ens gilla varandra –
men man måste respektera varandra. Därför tar Loppi initiativet till
”Schyssta bananer – för en snällare bloggvärld”. Var med och skapa en
snällare, schysstare och härliga bloggosfär!
 

Genom att ansluta dig till vår kampanj visar du att du tagit ställning.
Du visar att du:
–       Tar avstånd från nedlåtande, diskriminerande och elaka bloggkommentarer
–       Främjar ett bloggklimat där alla stöttar, peppar och värnar om varandra”
Nu ska jag gå och hämta mina barn från dagis/skola bara för att jag kan och vill fast klockan inte ens är 15.00 och sen ska jag skämma bort dem med fredagsmys då vi ska baka chokladbollar, poppa popcorn och krypa upp i soffan och kolla på filmen Turbo! Återkommer sen med ett blogginlägg om vårt perfekta fredagsmys 😉
KÄRLEK till er alla och jag önskar er alla en härlig helg!
Kram Annelie

10 Comments

 1. Jag gillar dej för den du är oavsett perfekt liv eller ej. Å självklart ska jag också ha bananer på min sida, jag har bara inte hunnit 🙂

 2. fina fina Anneli!
  Jag är helt på din linje och jag tycker vi är väldigt lika i tänket.
  Självklart får man prioritera i livet och det blir olika saker vid olika tillfällen beroende på vilken dörr som öppnas och vilken som stängs. Jag är glad att ni har hälsan tillbaka och läser gärna om din vardag rosenröd och lycklig. <3
  Bananerna kommer givetvis upp hos mig också, jätte bra intiativ av Loppi och jag ska ta tag i det under kvällen!

  Välsigt viktigt med vänligare ton på nätet överlag och vi bloggisar är ju ett steg i rätt riktning!

  Stor kram och trevlig helg!

  Jennie

 3. Har också skrivit i min blogg. Du har skrivit så bra i detta inlägg. Jag är nog lite som dig, skriver inte så kontroversiellt och är nog en aningens konflikträdd jag med.

  Jag vill också ha bananerna och även Loppiloggan i min blogg. Men bananen blir superstor. Måste trixa och se om jag får till det.

  Kram och hoppas vi ses snart!

 4. Livet är inte alltid perfekt men vad man väljer att skriva omär upp till var och en:), jag gillar heller inte att provocera utan det är en feelgood bloggoch när jag såg att du länkade till mig så länkade jag förstås tillbaka, självklart för mig stor kram och hoppas du var nöjd med lördagen Diana

 5. Jag har inte känt dig så länge, men tycker att du är en underbar kvinna med ett hjärta av guld 🙂
  Jag har Bananerna och loppilänk i min blogg, jag har ju bara bloggat i ca ett år så jag är ff ganska ny.
  Hoppas vi ses på ngt event snart eller på visning 🙂 kram

 6. Riktigt bra skrivet Annelie! Jag gillar dig precis som du är<3. Självklart ställer jag mig bakom bananerna jag med. Ha en underbar helg, kram!

 7. Vill man läsa triggande inlägg eller om konflikter så finns det ju andra bloggar att vända sig till. Jag är lite som dig. Försöker att inte göra någon upprörd med min blogg, men det är väl sådan jag är. Gillar inte konflikter.

  Har varit väldigt skonad från nättroll och tycker att det finns väldigt mycket kärlek i bloggvärlden.

  Btw, skulle gärna sluta jobba och vara hemma och fixa om det inte vore för att jag skulle sakna det sociala. Och lönen så klart 🙂 Men njut du så mycket du kan av ditt rosenröda liv och fyll bloggen hur mycket du vill av det rosenröda! Det är din blogg! Jag kommer att fortsätta titta in 🙂
  Kram

Comments are closed.