Vegetarisk kebab på menyn

1980 kom kebaben till Sverige och har sen dess varit väldigt populär men jag måste erkänna att jag inte har ätit kebab många gånger i mitt liv. Har alltid tyckt det ser lite flottigt ut…

Men nu när allt fler vill äta vegetariskt så har Hälsans kök utökat sitt sortiment och tagit fram en vegetarisk kebab som jag fick budat hem till mig med alla ingredienser. Så igår testade vi att göra den och det var väldigt enkelt och gott!

Perfekt alternativ till fredagstacosen!

VEGETARISK KEBAB
3  röda lökar
2 tomater, i bitar
400 g färdiglagade svarta bönor eller kidneybönor, utan vätska
1 knippe koriander
juice av 1 lime
tabasco
salt, peppar
280 g Hälsans Kök kebab
125 ml gräddfil
8 tortillabröd

Gör så här:
Skala och hacka 1 lök. Blanda den hackade löken, tomater, bönor och
koriander i en skål. Tillsätt limejuice, olivolja, lite tabasco och
smaksätt med salt och peppar. Blanda. Skala och skiva resten av löken.
Värm tortillabröden i ugn, panna eller mikra dem.
Värm lite olja i en stor stekpanna och stek bullarna och lökskivorna i 8-9 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera kebab med bönsalsa, tortillabröd och gräddfil.

Kram Annelie