Mina bästa blomstertips!

Förra veckan var jag inbjuden till en härlig inspirationsföreläsning om höstens stora blomstertrender på Blomsterlandet. Fokus låg på tropiska växter och då särskilt den alltid lika uppskattade orkidén. Jag personligen älskar orkidéer och har nästan bara sådana blommor hemma och nu är jag om möjligt ännu mer intresserad av dessa vackra blommor eftersom jag fått så många tips om hur jag ska sköta dem!

Växtexperterna Mikael Andresson och Linda Schilén delade nämligen med sig av allt från skötselråd och praktiska tips till hur man inreder kreativt med sina växter!

Om jag ska dela med mig av de bästa orkidétipsen så är det följande:
– Kolla rötterna, gröna rötter = blomman mår bra, grå rötter = dags att vattna!
– Använd gärna glaskrukor för rötterna vill ha ljus!
– När du vattnar, sänk ner blomman i en hink med vatten och låt vattnet rinna av ordentligt!
– Använd orkidénäring!

Orkidéutställningen som var på plats var helt fantastisk och imorgon den 3 november flyttar den till Västerås och efter det till Göteborg!

 Blomsterlandet har ju inte bara blommor utan även snygg inredning!

Kram Annelie