Tips på god och enkel vardagsrätt!

Jag älskar varma svenska grönsaker och de kan liva upp vilken enkel vardagsrätt som helst samtidigt som man får i sin nyttiga vitaminer. Vi har alltid grönsaker i frysen och en grönsak som är lätt att plocka fram är Findus ärter!

Findus ärter odlas i Skåne och Halland av drygt 600 noggrant utvalda bönder. De sydsvenska jordarna på 56:e breddgraden har ett klimat som är särskilt gynnsamt för just ärtodling och området kallas också för Ärtbältet. Här är sommardagarna långa och ljusa och det får ärterna att mogna jämnt och utveckla en unik sötma och mjällhet.

Ärterna är som bäst en endaste dag och det är då de skördas. Ärterna går från fält till frys på bara tre timmar och det får dem att behålla sin söta smak, mjällhet och nyttiga vitaminer!

Kolla in den här filmen med Tina för att få tips om en god och enkel maträtt som du lätt kan fixa hemma själv! Jag blir jätte sugen att prova denna ärtsås, någon som redan provat?

!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=(”https:”==document.location.protocol?”http://player-services.goviral-content.com”.replace(/^http:/,”https:”):”http://player-services.goviral-content.com”)+”/embed-code/index/find?placementVersionId=5397455814440426041598387″,d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,”script”,”gv_script_5397455814440426041598387″);

Kram Annelie