Smakbox God Helg

Temat för årets sista Smakbox är GOD HELG och de
18 produkterna som fanns med i lådan passar både glöggmyset, julbaket, julbordet och
nyårsbuffén!

Det som saknas på bilden är Gräddädelost från Kavli, en krämig god mjukost gjord på fin,
vällagrad grönmögelost för att uppnå den perfekta smaken och
konsistensen. Ingen har väl missat smakkombinationen av ädelost och
pepparkaka?!

Manitoba Cream från Ramlösa Kvarn provade jag att baka lussebullar med och det fungerade 
utmärkt, det blev goda och porösa bullar. Tack vare den höga proteinhalten har mjölet en unik jäskraft och binder mycket vätska vilket gör att bullarna blir väldigt luftiga och porösa!
Ekologisk Kardemumma från Santa Maria som passar både baket och matlagningen. Perfekt nu i jultid då jag älskar att ha kardemumma i mycket.
Helgknäcke från Pyramidbageriet, ett bröd av råg och graham, kryddat med anis, fänkål och kummin. Passar bra till allt på julbordet, från sill till julskinkan.
Kaffe från Cafégo, ett mörkrostat kaffe med goda smaker, lång eftersmak och fyllighet. Perfekt att göra gott julgodis på eller varför inte en lyxig kaffedrink.

Ekologiskt buljong från Knorr, en buljongtärning i din matlagning och du får snabbt smaken rund och fyllig och passar perfekt i såser, soppor och grytor.
Salami Classic från Göl är av hög kvalitet och hög kötthalt, perfekt som drinktilltugg, till tapasbrickan eller bara som mellanmål.
Liquorice Delux sweet är svenskproducerad och av hög kvalitet! Jag som älskar lakrits hann knappt fota asken innan den var slut! Så himla gott!!!
Fruit Bowl, ett nyttigt alternativ till godis, innehåller endast naturliga ingredienser och inget tillsatt socker.  Yoghurt Flakes Strawberry, är härliga fruktbitar gjorde på äpple och svartvinbärspuré med ett överdrag av yoghurt.
Eko Musli jordgubb & mandel från Risenta provade vi redan på första frukosten och den får tummen upp av oss.

Aprikosmarmelad, Bonne Maman är tillverkad enligt traditionellt franskt recept och innehåller endast frukt av finaste kvalitet. 100% naturliga ingredienser och riktigt socker som gör den mjuk och len.
Butter Waffles, Jules Destrooper – belgiska lyxkakor gjorda av 100% naturliga ingredienser och helt fria från konserveringsmedel. Så sjukt goda tillsammans med lite marmelad!
Skumtopp jordgubb från Delicato, glutenfri mjuk marängdröm med jordgubbssmak, täckt med yoghurtöverdrag och fina kokosflingor.

Rågskålar, Linkosou – nyttiga finska rågsnacks som passar perfekt
att fylla med goda röror som tex. skagenröra eller laxröra. De kommer
vi nog äta till nyår!
 

Kiviks Herrgårdscider Rosé från Kiviks Musteri – Fruktig cider
med viss sötma och smak av hallon och fläder, väldigt god och ett bra
alternativ till en alkoholfri skål vid nyår.

Kram Annelie