Alla som älskar Mums Mums måste verkligen baka egna! Det är lätt och så himla gott! Perfekt att baka till barnkalas men jag lovar att även vi vuxna gillar dem! Här kan ni se en film när min dotter Smilla bakar dem:
Recept Mums Mums (20 st)
2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggvita
3/4 dl kallt vatten
3/4 msk gelantinpulver
3/4 dl nykokt hett vatten
200 g choklad
1 tsk matolja
Smörgåsrån
Så här gör du:
1) Ta fram en skål och blanda ihop strösocker, florsocker, vaniljsocker, äggvita och kallt vatten.
2) Koka upp 3/4 dl vatten i en kastrull och blanda ner gelantinpulver tills det löst sig.
3) Häll vätskan med de övriga ingredienserna och vispa sen allt med en elvisp till ett hårt skum, ca 8 min.
4) Tryck ut rundlar av smörgåsrån med hjälp av tex. en rund pepparkaksform eller ett glas och lägg sedan på ett bakplåtspapper.
5) Fyll en spritspåse med det hårda skummet och spritsa det på dina runda smörgåsrån.
6) Ställ i frysen i ca. 1 timme.
7) Smält chokladen och blanda ner oljan, häll det i en skål eller en mugg (tänk på att det måste vara större än dina mums mums).
8) Doppa mums mumsen i chokladen och låt dem rinna av lite. Dekorera med strössel och låt stelna i kylen.
Recept Mums Mums – Bakboxen Junior
Kram Annelie