Nyårstradition!

Har du någon nyårstradition? Det har väl inte jag förutom att äta och dricka gott tillsammans med goda vänner. Ikväll är vi 22 stycken som ska äta en trerätters middag tillsammans nere på restaurangen här i Höglekardalen i Bydalsfjällen. Det är 6 stycken pappor, varav 5 av dem bildar ett band som ska underhålla oss först till After Ski klockan 16.00 och sen till middagsunderhållningen. Sen är vi 6 stycken mammor där bara en av oss är sångerska och som ska sjunga med bandet, plus en till kille som är ljudkille. Resten 8 stycken är underbara barn som förgyller vår tillvaro och som redan har blivit jätte bra kompisar!

Så ikväll ska bl.a. Jocke stå på scenen och underhålla oss och alla andra gäster så det kommer att bli så roligt! Deras show heter ”Casino Royal” och det är som jag skrev tidigare, Agent 007-tema (James Bond) så vi ska klä upp oss fint och sen avnjuta en 3 rätters middag som ser ut så här:

Förrätt:
Gratinerad Hummer Thermidor
Varmrätt:
Tournedos på kalv serveras med en god och krämig risotto på Karljohansvamp, smaksatt med parmesan och vit tryffel samt en len sherrysås.
Dessert:
Chokladterrin med kanderade pekannötter, färska bär och lättvispad Cointreaugrädde.

Jag har med mig en Champagne som vi ska hinna njuta av också men den sprättas nog redan innan middagen när vi gör oss iordning i stugan, kanske hinner jag bjuda alla fruarna på ett glas medan killarna soundcheckar. Har med mig lite snittar och annat gott också!
Champagnen är en Nicolas Feuillatte Brut Chardonnay 2006 som är den mest sålda champagnen i Frankrike och en av de största producenterna i världen. Det är första gången jag ska smaka den så det kommer en recension imorgon! Men på beskrivningen står det att den är frisk med fruktiga äppeltoner som samsas med fina syror och har en vacker ljusgrön färg med stor fin mousse.

Kram Annelie