Ny kocktävling på Svensk – Japanskt tema

Nu på onsdag den 7 maj äger en kocktävling med Svensk-Japanskt tema rum på Gastro Nord, Stockholmsmässan mellan kl. 11.00-17.00. Åtta tävlande svenska kockar, ska med en råvarukorg, innehållande svenska råvaror och
japanska smaksättare skapa japanska matupplevelser för alla sinnen. En
varmrätt och en kall rätt ska tillagas och båda rätterna ska presenteras
på sex tallrikar.
Finalen går sen av
stapeln den 28 oktober på Sveriges ambassad i Tokyo där finalisterna
bedöms av svenska ambassadören och en lokal sakkunnig jury.

Intresset
för Japan och japansk matkultur har vuxit enormt de senaste åren. Idag
är Stockholm och Düsseldorf de sushi-tätaste städerna i världen utanför
Japan. Men det japanska köket är så mycket mer än sushi och dess
variationsrikedom kommer vi att få smakprov på under Embassy Open.

Jag är inbjuden som VIP bloggare och kommer att sitta på “Kitchen Side” vid kvaltävlingen så det ska bli jätte kul! Kom förbi du också eller slå på datorn och se vem som vinner! Från kl. 11.00 sänder de “live” från tävlingsköken i Hall A, Stockholmsmässan:
http://www.hittarecept.se/Embassyopen/artiklar/embassy-open-live-12.html

Tävlingen arrangeras av Knivakademien och Vikingsun i samarbete med Akebono och Satake.
Samarbetspartners är: Svenska ambassaden i Tokyo, Melanders Fisk, Viltpoolen, Lulles fågel & vilt, Grönsakshallen i Sorunda, Haugen Gruppen, Chris Wine, Stadshuskällaren samt MyTaste.nu

Kram Annelie