NÄTHAT

Har du råkat ut för näthat någon gång? Jag har faktiskt klarat mig rätt bra men det är nog mest för att jag är så konflikträdd och ser till att vara på god hand med alla och skriva rätt neutrala inlägg. Men jag har märkt att direkt när jag lagt ut något som upprör så finns de där på bara några minuter, de måste ju sitta och googla för att verkligen leta någon att näthata, fy vilket tragiskt liv de måste ha, att bara vara negativ och klanka ner hela tiden!

Just nu pågår en kampanj om Näthat som riktar sig till oss aktiva tjejer i sociala medier. Det är AIG tillsammans med Reddville som tar tydlig ställning mot detta.

Att bli kränkt eller hotad är aldrig okej. Och det spelar ingen roll om det händer på skolgården, i hemmet, på arbetsplatsen – eller på nätet. Mobbning på internet är ett växande problem och både barn, ungdomar och vuxna utsätts för det. Även identitetsstöld är ett växande problem i dagens samhälle och ca 116.000 personer drabbas av detta varje år!

AIG vill bidra till ett mer positivt klimat på nätet och har därför tagit fram en försäkring som hjälper dig om du skulle utsättas för hat, hot och kränkningar på internet. Dessutom täcker försäkringen även identitetsstöld!

aigdirekt.se/integritet tecknar du din försäkring och just nu bjuder AIG på första månadspremien (gäller t.o.m. 31/12 2014). Endast 99 kr/månaden och då täcker försäkringen hela familjen!
 
Jag har fått en bok som handlar om Näthat som är skriven av Mårten Schultz och den har jag suttit och bläddrat i nu på morgonen. En matnyttig bok för alla som vill lära sig mer i detta ämne!

Kram Annelie