När Jung Kitchen bjuder in….

…då går man inte hem hungrig 😉 Jisses så mycket mat jag proppade i mig, man vill ju smaka av allt och allt var så himla gott så egentligen vill man även ta om av vissa rätter 😉

På plats var bl.a. ICA och presenterade sin nya innovativa plockmat. En enkel festmat som du hittar i frysdisken och som du lätt värmer i ugnen strax innan gästerna kommer!

För ibland när vi ska bjuda hem gäster, eller inför en fest så blir vi ofta stressade för att tiden inte riktigt räcker till eller att fantasin över spännande rätter har sinat. Då är ICAs färdiga plockmat perfekt, olika sorter frysta munsbitar i form av bruschetta med smak av festaost och oliv, mozzarella och tomat samt spenat och ostknyten. Smårätterna värms enkelt i ugn och är klara för servering inom 20 minuter.

Sortimentet finns i ICA-butiker nu och jag tyckte verkligen att de är goda!

Även GoGreen var där och presenterade sina nya grytbaser helt utan salt. Inspirationen till de nya grytbaserna har hämtats från resor runtom i världen. De finns i fem smaker, Texas Stew, Mexican Chili, Moroccan Tajine, Indian Masala och Thai Curry.

Vad sägs om en färdig gryta på 5 minuter? Spana då in på GoGreens hemsida för mer information!


Rydbergs ”Laga klart” lanserar 2 nya matlagningssåser till fisk och det är i smakerna Teriyaki och Tomat & Saffran. De krämiga såserna har influenser från Japan och södra Frankrike och du tillagar dem tillsammans med lax på bara 20 minuter, gott och enkelt!!!
Sen var även Fjällbrynt där! När jag hör Fjällbrynt så tänker jag genast på Messmör! Messmör har en speciell smak och endera gillar man det eller så gillar man det inte alls… jag gillar det och jag kommer ihåg att vi ofta hade det hemma när jag växte upp. Nu ”glömmer” jag tyvärr alltid att köpa det men jag måste göra det för att kolla om barnen också gillar det. Kul är att Fjällbrynt har ”hottat” upp sig med nytt utseende!
Det jag inte visste var att de även har mjukost på tub men nu vet jag och även de har fått nytt fint utseende tydligen!

Jung Kitchen bjöd även på god lunch komponerad av Petter Nilsson från
Spritmuseum (fd. kock på berömda La Gazetta i Paris). Till lunchen bjuds det på naturvin och ett spännande lunchsamtal mellan Jesper Kling, författare till den nya kokboken Provance och Emil Arvidsson som är författare till Naturviner och även Elin Unnes var där och pratade om sin bok The Secret Gardener. Tillsammans med Jungs VD Claes Bodén så diskuterade de varför maten blivit en så stor del av populärkulturen och hur passionen och nyfikenheten förenar den nya generationens kokboksförfattare. I nästa inlägg skriver jag om det goda naturvinet vi fick smaka på och även om de andra dryckesleverantörerna som var där.
Kram Annelie