Lagom till påsk fick jag hem ett gott, lyxigt paket från Malmö Chokladfabrik. Paketet var fyllt av hantverkschoklad och téer. Malmö Chokladfabrik tillverkar choklad av hög kvalitet och smak och den är dessutom ekologisk och rättvisehandlad. Det tillverkas i en fabrik som är helt fri från allergiframkallande ämnen såsom nötter, soja och ägg.
Även teet OrTea är ekologiskt te från Hong Kong och innehåller endast naturliga tillsatser och smakar gudomligt att dricka bara som det är eller till nybakat bröd en helgfrukost! Or Tea finns i många olika smaker och min favoritsmak bland de jag smakat är nog Tiffany’s Breakfast.
Malmö Chokladfabriks Tegelserien innehåller följande smaker:
Esmerlada Equador: 68% av den ekologiska kakaobönan Arriba. Blommig, kraftig och sammetslen. Denna blev direkt en favorit hos både oss vuxna och barn!
Havssalt: 65% ekologisk kakao från Sao Tomé som är en liten ö mitt ute i Atlanten. Med salt av finaste kvalitet gifter sig smakerna magiskt, det är gott att blanda choklad och salt tycker jag och började genast fundera ut något man kan baka med dessa chokladkakor men innan jag hann fundera ytterligare så var även denna kaka slut…. försvinnande god helt enkelt!
Friska hallon: 52% kakao och en touch av friska, sötsyrliga hallon i kombo med fyllig mörk mjölkchoklad.
Malmöstruten med sorterna Hallon/lakrits och Ananas/chili är en ekologisk choklad där varje pralin innehåller en omsorgsfullt utvald smak som sedan strösslas med ytterligare en smak! Vackra förpackningar som även passar bra som present till någon du tycker om! Min favorit av dessa blev Hallon/lakrits.
Malmöbars med sorterna karamell/rostad kokos och Lakrits/havssalt smakar lika gott båda två och jag gillar bitarna av flingsalt och karamell när man biter i chokladen.
Ö-serien med Dark Milk får även den högt betyg! Mums!
Som sagt, tanken var att jag skulle baka något gott med dessa men eftersom allt var försvinnande gott så gick det inte denna gång… men lovar att återkomma om det blir över nästa gång!
Malmö Chokladfabrik
Kram Annelie