Majsplättar med korvtorn

När jag kom till dagis ville ingen av barnen gå hem! Fast jag sa att vi skulle till simskolan så ville de hellre stanna kvar och leka i snön. När jag väl fick dem utanför grindarna så märkte jag att Max badat i den stora vattenpölen som är på dagisgården så han var dyngsur! Bara hem och byta kläder på honom så vi missade simskolan!!! Så typiskt men jag orkar inte stressa mer det blir bara fel då så istället stannade vi hemma och myser! Ska bara laga lite middag först, tänkte tipsa om ett lätt och roligt recept som vi också fick från MatHem:

Majsplättar med korvtorn:

300 gram 

majskorn

3 st 

ägg

2 dl 

mjölk

1 dl 

dinkelmjöl

0,5 tsk

curry

0,5 tsk

chilipulver

1 tsk

salt

smör

Bönsalsa

200 gram 

kokta kidneybönor

1 st 

tomat

1 st 

röd paprika

0,5 st 

gurka

0,5 st 

rödlök, finhackad

0,5 kruka

persilja

1 tsk 

balsamvinäger

2 nypor

chilipulver

2 nypor

salt

1 nypor

svartpeppar

Tillbehör
500 gram 

korv


raps/ olivolja

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Majsplättar: Sila av vattnet från
majskornen och mixa tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, curry,
chilipulver och salt med en stavmixer, blender eller matberedare.
3.
Hetta upp ett plättjärn eller en stekpanna och stek små plättar i lite
smör. Lägg över plättarna på ett ugnssäkert fat allteftersom de blir
klara och förvara i ugnen.

3. Sallad: Skölj tomat, paprika och
gurka. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Ta ur kärnhuset
ur paprikan och tärna ner alltsammans i små fyrkanter. Skala och
finhacka rödlöken. Sila av kidneybönor och spola dem under kallt vatten
och blanda med grönsakerna. Tillsätt basilika, balsamvinäger, olivolja,
chilipulver, salt och svartpeppar. Blanda om och ställ åt sidan.

3. Tillbehör: Skiva korven och stek dem i lite olja eller smör i en stekpanna.

Servera korvskivorna med majsplättar och färgsprakande sallad.

Kram Annelie