Hur du får en enkel och lättskött trädgård!

Fy sjuttsingen vad kallt det har varit idag! Trodde ett tag att jag skulle frysa ihjäl eftersom jag både var strumplös och utan jacka! Men jag har ändå utstått två luncher utomhus och det var nog mycket tack vare för att de var helt fantastiskt goda!

Imorse åkte jag en förbetald taxi ut till Ulriksdals Slottsträdgård för att träffa Bosse Rappne och Malou Von Sivers. De pratade om den ”enkla trädgården” och det tyckte jag lät intressant. Men klart att en trädgård kan vara ”enkel” och skötselfri om man har råd att köpa en robotgräsklippare, automatiskt vattningssystem och smarta planteringar 😉

Robotgräsklipparen från Husqvarna Automower 305 med en kapacitet på upp till 500 kvm i trädgården skulle nog inte många tacka nej till! Tänk vad lyxigt att få sitta i sin trädgård och njuta av semestern istället för att springa runt med en gräsklippare i flera timmar!
Robotgräsklipparen rör sig slumpmässigt, inte i raka linjer. De oregelbundna rörelserna gör att den inte lämnar efter sig skarvar eller spår. Klipparens knivar skär av gräset försiktigt från alla håll, vilket hjälper gräsmattan att växa sig stark. Roboten är programmerad att klippa en stund varje dag och den tar sig automatiskt tillbaka till laddningsstationen när det är dags att fylla på batteriet. Man behöver inte heller vara rädd att någon tjuv kommer och tar den för den är utrustad med en PIN kod vilket gör den ointressant att stjäla och ett larm aktiveras om man inte har PIN koden.

Om man inte orkar gå runt och vattna i sin trädgård så kan man gräva ner automatiskt bevattningssystem, Gardena droppslang. Droppslangen gör jorden jämnt fuktig så att växterna inte torkar ut. AquaContour anpassar spridningen efter gräsmattans form och täcker en yta på upp till 350 kvadratmeter.

Näringsrik och KRAV märkt jord är också viktigt för att växterna ska trivas och det lönar sig i längden att använda bra jord, gärna gödslad med hönsgödsel. För att ytterligare underlätta arbetet i trädgården är en kompost väldigt bra för att slippa transporter och kostnader för jorden och resurserna i trädgården tas om hand. Tips på lättskötta häckar som dessutom är snygga är bl.a. Snöbärshäcken och häck av brakved.


Underbar lunch serverades från Ulriksdals restaurang:

Vill du ha mer tips på hur man får en ”enkel” trädgård? Gå då in på enklatradgarden.se.

Kram Annelie