Embassy Open – Cross Cuisine By Satake

Igår var jag på GastroNord/Vinordic mässan hela dagen. Jag var inbjuden av Vikingsun för att övervaka Embassy Open som är en tävling där 8 kockar skulle skapa en japansk matupplevelse med 100 % svenska råvaror. Finalisterna blev Joel Åhlin och Viktor Lejon och de ska den 23 oktober göra upp om titeln på svenska ambassaden i Tokyo!

Rätterna bedömdes av en namnkunnig jury, med Stefano Catenacci som juryns
ordförande. Kockarna fick i förväg veta innehållet i en råvarukorg som skulle
bli en varmrätt men på tävlingen fick de även en hemlig råvarukorg som de skulle tillaga en kall rätt av. Det var en spännande utmaning att få följa på nära håll och jag var så sugen att få sitta med juryn och smaka alla skapelser men jag fick nöja mig med att ”äta med ögat”.
Tävlingen arrangeras av Knivakademin och Vikingsun i samarbete med Akebono Satake.

Jag var där tillsammans med min vän och bloggare Fru Cupcake och vi hade en rolig dag då vi gick runt på hela mässan och knöt kontakter, åt massor av god mat, tävlade och fick härliga goodiebags!
Det kommer ytterligare inlägg om resten av mässan strax 🙂

Kram Annelie