Det är viktigt med rätt belysning

Jag jobbar ju som inredare/stylist och älskar att hjälpa människor att trivas i sina hem och få det fint. Många har inte alls “öga” för inredning och vet knappt själva vad de gillar men vill ändå ha ett representativt hem. Då sätter jag mig med kunden och skapar ett “moodboard” och ofta kommer vi då fram till en viss stil. Andra vet exakt vad de gillar men får inte ihop det planmässigt och andra har blivit “hemmablinda” och vill att jag kommer in med nya ögon och tipsar på vad som kan göras. Det jag oftast lyfter fram vid dessa tillfällen är belysning, belysning är verkligen A och O när det gäller inredning och får man inte till rätt belysning så är det svårt att få en helhet som man är nöjd med.

Jag tänkte nu tipsa om lite lampor och belysning i samarbete med lamp24.se.
Taklampor är väl det vanligaste att ha och det finns hur mycket som helst att välja bland här är några av mina favoriter hos Lamp24:

Bordslampor och golvlampor är lätta att placera ut där man behöver lysa upp lite extra och jag personligen gillar att sätta en lampa på fönsterbrädan för det ger en sån hemtrevlig känsla även utifrån. Testa att sätta en lampa i ett mörkt hörn så märker du att hela rummet känns större. Sen är den stora och återkommande frågan om man ska välja silver eller guld…. detta är helt en smaksak tycker jag, silver/metall/krom har varit väldigt trendigt ett bra tag men nu ser man att guld/mässing kommer mer och mer så enligt trendrapporterna jag får skickade till mig så kommer både guld och silver vara lika trendigt under kommande säsong så då kan man välja precis vad som helst utan att vara rädd för att vara “ute”.


Sen finns det ju även utomhusbelysning, den här sommaren har vi verkligen kunnat sitta utomhus och bara njutit av varma sommarkvällar. Jag älskar solcellslampor utomhus! Så enkla då de sköter sig helt själva och oftast är de inte så dyra. Men det finns massa fin utomhusbelysning att välja bland och även LED är mycket populärt. Även ute är det viktigt med belysningspunkter tycker jag då det blir en helt annat rymd med lampor utspridda i trädgården/altanen/balkongen eller i uterummet.

 

Kram Annelie