Chill Out – Smart och miljövänligt

När vi packade inför den här fjällresan så upptäckte jag fördelen med vin på PET-flaska. Enkelt att packa ner alla i samma kasse utan att det klirrar och att de riskerar att gå sönder. Sen att de är miljösmarta och lätta att återvinna är ju andra stora fördelar! Chill Out har en vinserie i just PET-flaskor, det finns 4 olika vinsorter och de tänkte jag presentera närmare nu:

CHILL OUT Genuine & Intense PET är ett ekologiskt vin från Argentina med karaktär av mörka bär, lakrits och vanilj. Ett lättdrucket vin som är gott till grillat kött och medelstarka ostar.

CHILL OUT Dark & Generous är ett smakrikt, fruktigt och behagligt rödvin med inslag av lakrits, mörka bär som björnbär och blåbär, chokladkola och kryddor.

CHILL OUT Deep & Warm är ett smakrikt vin med kryddiga och mycket bäriga inslag av söta körsbär samt kryddpeppar. Servera gärna vinet till smakrika kötträtter, gärna med viltkött. Vinet passar även till de flesta kötträtter på fläsk- och nötkött, framförallt grillade rätter.

CHILL OUT Rich & Fresh är ett vitt vin och gjort av druvan Chardonnay. Ett smakrikt vin som passar till asiatiska rätter, fisk eller fågel.

Jag har smakat dem alla fyra och min favorit är Chill Out Genuine & Intense som jag tycker passar till både sällskapsvin och till en god köttbit! Kommer garanterat köpa med mig denna vinserie i sommar också när det är dags att åka upp till stugan i Hälsingland eller kanske om vi ska ut och åka båt med våra vänner!

Kram Annelie