Bambino test

Nu har skogsutflykterna börjat på dagis och varje onsdag går Max iväg med sin avdelning och varje torsdag går Smilla iväg. Jag har haft problem med att hitta bra vattenflaskor till barnen, endera läcker dem i ryggsäcken så när barnen ska äta sin matsäck så är smörgåsen dyngsur vilket inte är så trevligt, eller så är vattenflaskorna väldigt svåra att öppna för deras små händer och de måste leta upp en vuxen för att få hjälp. Detta har blivit ett hett diskussionsämne bland oss föräldrar där vi letar efter tips hos varandra om vilka flaskor som är bäst och likaså efterlyser vi enkla lådor att stoppa mackan i. Om du vill tipsa oss om en bra flaska eller picknickbox, hör av er!

Jag kontaktade företaget bambino och frågade om de ville vara med i ett test där jag ska utvärdera vad jag tycker om deras flaskor och i onsdags fick jag hem 2 vattenflaskor och en mellanmålsmugg där man kan ha ”snacks” eller frukt i locket.

Igår gick Smilla på utflykt och hon fick med sig vattenflaskan i ryggsäcken och hon kom faktiskt hem med en torr ryggsäck och när jag frågade om det hade gått bra att öppna flaskan så sa hon ja. Det var ju bra betyg så för en 4 åring funkar den bra! Max har sin utflykt först på onsdag så jag återkommer med hur det går för en 2,5 åring med flaskan på egen hand. Han har lite svårt med att öppna och stänga nu när vi testade men vi ska träna på det i helgen tänkte jag, det som är både bra och dåligt med bambinos flaska är att ”korken” är steglös. Det betyder att den är lätt att dra upp men när man ska stänga så gäller det att ha koll att man har tryckt ner hela vägen så att det inte läcker ut vatten. Köpte en cool flaska på H&M men den korken är så trög så den kan varken Smilla eller Max hantera. Mellanmålsmuggen ska vi också testa i helgen så vi återkommer!

Kram Annelie