Aquaria – Väl värt ett besök!

Har ni besökt Aquaria Vattenmuseum ute på Djurgården? Om inte så måste ni göra det för det är ett fantastiskt ställe för både vuxna och barn! I förra veckan fick vi en inbjudan att gå hela familjen till en nyinvigning av vattenmuseumet.

Hela ”äventyret” börjar med att man får gå igenom den levande sydamerikanska regnskogen där det är varmt och fuktigt. Helt plötsligt kan det börja åska och regna så man får vara lite på sin vakt vilket barnen tyckte var jättespännande!

Att krypa genom hajtunneln var nog den stora höjdpunkten! Barnen satt där i evigheter och kollade på hajarna och de andra fiskarna. Så häftigt gjort och jag var själv lite sugen att krypa in där…. 😉

Trevlig och duktig personal fanns på plats och barnen lyssnade med intresserade öron och de ställde massor av frågor till personalen och vi fick lära oss massor om korallrevet, de magiska maneterna, hajarna och vi fick även hälsa på Nemo, Doris och de andra färgglada fiskarna. Det som intresserade mig mest var sjöhästarna för de har jag minst vetskap om och det var roligt att höra om deras sällsamma egenskaper. Visste ni t.ex. att det är sjöhästpappan som bär alla bäbisarna i sin mage?

 

Vi kommer garanterat att göra ett nytt besök snart för vi vill veta ännu mer om denna magiska undervattensvärld! Kika in på deras hemsida www.aquaria.se om du också blir sugen!

Kram Annelie