Annelie Niehoff

  • Inredning
  • Familj
  • Mat/dryck/bak/recept
  • Mode/skönhet
  • Kontakt
Lifestyle

Recept till en rosa måltid

oktober 7, 2015 by Annelie

Nu ska jag visa er vad jag valde att laga med Icas Rosa varor (som jag skrev om här). Jag skar upp en massa grönsaker som jag lät puttra i en god buljong och sen kokade jag glasnudlar till och toppade med blomkålsris, ägg och räkor. Jätte gott blev det och det blev en härlig touch av Asien.

Här är receptet ifall ni också blir sugen att testa.

Citrongräsbuljong med pak choi och nudlar

4 portioner

Ingredienser:

3 citrongräs
1 ½ liter grönsaksbuljong
½ dl japansk soja
1 tsk sesamolja
½ tsk chiliflakes
4 limeblad
1 liten purjolök
8 champijoner eller shitakesvampar
250 gram pak choi
4 ägg
glasnudlar, 4 portioner
250 gram sojabönor
250 gram blomkålsris
1 lime
skalade räkor (till servering)
koriander (till servering)

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka dem i 7 minuter. Skölj äggen kalla, skala och dela dem.
2. Krossa rötterna på citrongräset med baksidan av en kniv. Gör en knut av varje citrongräs, så att de blir ”runda”.
3. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skär svampen i kvartar och skär pak choi i klyftor.
4. Koka upp buljongen med citrongräs, soja, sesamolja, chiliflakes och och limeblad i en stor kastrull.
5. Koka nudlarna enligt förpackingens anvisning och spola dem sedan i kallt vatten.
6. Tillsätt purjolök och svamp i buljongen och koka upp. Lägg sean i pak choi, sojabönor och blomkålsris och koka upp.
7. Smaka av buljongen med limesaft.
8. Fördela nudlar i förvärmda djupa tallrikar. Häll över buljong med grönsaker. Lägg i ägghalvor och toppa med räkor och koriander.

Smaklig måltid!

Kram Annelie
Posted in: Niehoff Tagged: Mat/Bak/Recept, Mat/Dryck/Bak/Recept

Jag heter Annelie Niehoff och bor i Stockholm. I denna blogg skriver jag om mitt liv som stylist och influencer. Förutom inredning så älskar jag att baka, laga mat och umgås med min familj. Kontakta mig gärna för samarbeten, jag har F-skattsedel.

E-mail: annelieniehoff@gmail.com