Igår kväll arrangerade jag en vinprovning för mamma, pappa, Jocke och mig. Eller det var bara ett vin man skulle dricka men sen så skulle man äta choklad och torkat kött till för att experimentera fram olika smakupplevelser.
Vinet är ett Shiraz vin och heter Graham Beck, vet inte om jag skulle köpt det i vanliga fall men då jag fick detta som en ”bloggprovning” så var det helt ok. Priset är 69 kr.
Doft
Medelstor, något djup , koncentrerad och fruktig doft med inslag av mörka vinbär, viol, grillat bacon och rostade fat.
Smak
Mycket fyllig, modern och ren smak med en fin mörk bärfrukt, en gnutta fruktsötma – inte minst från ekfaten, som också är aningen brända – och med en lång, generös och fruktdriven eftersmak som bjuder på en liten ekfatsbeska.
Karaktär
Ett koncentrerat, tydligt fruktigt och kryddigt vin med karaktär av björnbär, mörka plommon, viol och rostade fat i generös stil. Frisk fruktsyra och strama tanniner balanseras väl av den djupa fruktigheten och ger ett långt och elegant avslut.
Passar till
Ett bra allroundvin och buffévin. Vinet passar till smakrika pastarätter, stekta och grillade rätter av kött och fågel, samt grytor och fungerar även bra till viss kryddhetta/sötma samt smakrika ostar.
I denna provning skulle man äta dels Lidt ”Sea salt” choklad och dels Wild Chips som är torkat kött i form av chips.
Vi enades om att chokladen och vinet blev jätte gott tillsammans men det torkade köttet ska man inte äta tillsammans med detta vin då dessa tar ut varandra.
Det är roligt med sådana här tester så jag hoppas att det kommer fler snart 🙂