Imorgon den 18 maj är det Bearnaisedagen! En dag som stjärnkocken Erik Lallerstedt har instiftat då vi svenskar älskar Bearnaise. Men inte många vågar göra sin egen så då är Eriks bearnaisesås ett mycket bra och gott alternativ tycker jag. Den är gjord på äkta fransk dragon och högkvalitativ rapsolja istället för smör.
De senaste nyheterna från Eriks såser är Eriks Bearnaise Tryffel och Aioli Saffran. Bearnaise Tryffel är gjord på äkta tryffel och passar utmärkt till pommes frites eller till grillat kött eller grönsaker. Erik tipsar även om att äta den tillsammans med grillad kyckling och färsk Tagliatelle vilket jag verkligen ska prova någon gång.
Aioli saffran är gjord på äkta saffran och saffranets exotiska smaker samsas med de tydliga vitlökstonerna. Denna sås passar utmärkt i fiskgrytor, till kräftor, skaldjur men även gott till grillad hälleflundra och klyftpotatis.
Vi kommer självklart fira Bea-dagen imorgon och förhoppningsvis tillåter vädret att vi kan grilla.
Ska ni fira?