I helgen har Jocke varit ledig så då har vi passat på att äta massa gott mellan kalas, aktiviteter och städning. Jag har tidigare skrivet om Eriks nya Romsås (HÄR) och nu fick jag i samarbete med Smakbox hem ett bud med ett recept och råvaror som passar bra till den goda Romsåsen och gissa hur gott det blev?! Ugnsbakad lax från Leröy, massa goda rotfrukter, citron, dill och en stor klick med Eriks Romsås. Mums! Rotsaker i ugn måste jag komma ihåg att göra oftare för det är så sjukt gott!
Såsen består av stenbitsrom, creme fraiche, citron, lök och dill och är typiska svenska smaker som balanserar varandra perfekt. Jag provade även att göra egen skagenröra och det kan jag också rekommendera! Bara blanda i kräftstjärtar i såsen och tillsätt lite hackad rödlök och dill.
Skriver mer om helgen i nästa inlägg.
Ugnsbakad lax, rotfrukter och romsås
Kram Annelie