Jag har fått hem ett varuprov från Kronfågel på deras nya medlem i Minutfamiljen, Minutstrimlor Lårfilé. Lårfilén är kycklingens möraste del och den är väldigt saftig och smakrik och perfekt att i wok, grytor eller ugnsrätter.
Vi gjorde en Indisk Kormagryta som blev hur god som helst och även pappa var här och hälsade på och kunde äta med oss. Jocke syns inte på bild då han kom hem lite senare.
Här kommer receptet om någon blir sugen att prova.
Ingredienser:
1 förp. minutstrimlor Lårfilé
1 gul paprika
1 rödlök
6-8 champinjoner
1 msk riven ingefära
Raps eller olivolja till stekning
1 burk kormasås + 1 dl vatten
Naanbröd
Curryrostade kikärter
Skär paprika, champinjoner och rödlök i grova bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem i ca. 5 min. Stek sen kycklingen tills den är genomstekt och salta och peppra. Blanda ihop och häll på kormasåsen + 1 dl vatten och värm upp. Servera med ris, naanbröd och curryrostade kikärter. Enkelt och gott! (Det går även utmärkt att toppa med färsk mynta men det hade jag tyvärr inte hemma).