Igår hade vi våra vänner Tor, Marie, Astor och Otis på
lunchbesök, vi bjöd på Spagetti alla Trapanese, en Italiensk pastarätt
som jag och Jocke åt hos Boel och Klas i Italien för 1,5 år sen och sen dess har vi gått
och längtat efter den men det har inte blivit av att vi lagat den förrän
igår! Så himla gott och precis som vi kommer ihåg den! Såklart missade
jag att fota rätten för det blev så rörigt med 4 barn som sprang runt
och man ska vara social och ta hand om gästerna på bästa sätt så tyvärr
glömde jag helt bort att fotografera men hittade fotot från Italien som
jag tog på rätten där så den får duga så länge 🙂
Här kommer receptet till Marie och alla er andra som blir nyfiken att prova:
4 port:
450 g torkad spagetti, kokas med salt.
150 g mandlar med eller utan skal.
1 vitlöksklyfta
4 rejäla nävar färsk basilika
150 g färskriven pecorino eller parmesan
Extra fin jungfruolja
600 g tomater
Värm mandlarna i en torr stekpanna och stöt dem sen i en mortel eller kör ner dem i en matberedare till ett grovt pulver.
Blanda i en skål tillsammans med stött vitlök och basilika.
Blanda även i den rivna osten och tillsätt olivolja, salt och peppar.
Dela tomaterna och krama ner och blanda allt tillsammans med spagettin, avsluta med att ringla över extra fin olja ovanpå!
Detta är en vegetarisk rätt men igår valde vi att servera salami och parmaskinka vid sidan om vilket också blev väldigt gott och pricken över i:et är självklart ett gott italienskt vin, kanske ett av mina favoritvardagsviner, ”The wanted ZIN”
Marlene
Det lät jättegott! Säg till nästa så kommer vi 🙂
Helena
Kul att du gillade vinet!