Smakbox Matresa

Den här månadens Smakbox slog alla rekord! En proppfull låda med så många bra produkter! Det har tagit tid att smaka och prova alla produkter men nu ska jag försöka skriva ner några omdömen. Temat för boxen är ”MATRESA” och det är allt från svenska succér till smaker från Italien och Asien. Plus att vi får en liten touch av den svenska julen. Sammanlagt 18 produkter till ett värde av 459 kr!

Det som försvann så snabbt från boxen så att det inte ens hann vara med på den övre bilden var Svenska LantChipsen och godiset ”Skumma Grisar”. Chips med kantarellsmak gick hem både hos vuxna och barn och kommer garanterat inhandlas igen! Skumma Grisar från Konfekta är verkligen ”skumma” och väldigt söta i dubbel bemärkelse, de väcker ett sötsug som gör att man inte kan sluta äta dem…

Lindt Excellence chokladen är mörk och god med bitar av karamell och en nypa havssalt. Funkar alltid!
Nyåkers ekologiska pepparkakor smakar precis så som pepparkakor ska smaka! De är goda, spröda och med perfekt kryddblandning! Ett måste till advent!

Italiensk spagetti, De Cecco, har jag bloggat om tidigare. Min favoritpasta alla kategorier!

Santa Marias kryddblandningar har jag också bloggat och tipsat om tidigare! Goda kryddblandningar som snabbt och enkelt hjälper dig att få till en god asiatisk måltid. Kokosmjölken blandar du också i för att få rätten krämig och den hjälper till att lyfta fram smakerna till sin rätt.

Kravmärkt Rapsolja från Gunnarshögs Gård i Skåne är en kallpressad olja som passar både till varm och kall matlagning. Nötig smak, blommig doft och med en fin gyllengul färg.

Urkraft Glutenfri Granola från Finax med smak av Physalis, svarta vinbär och linfrö. Ger frukosten den där extra guldkanten som oftast behövs för att få en extra bra start på dagen!

Middagskit Indian Tikka Masala & Italian Risotto från Knorr. Det enda du behöver köpa hem är färska grönsaker och lite kyckling så har du en komplett och god måltid på bara några minuter.

Sen har vi det här med nyttiga drinkar….. det är ärligt talat inget för mig tyvärr… Vitamin Well plus 002 är en sockerfri sportdryck med citron/lime smak men jag gillar den tyvärr inte… Superfood Drink Chia & Basil från Friya gick inte heller hem hos mig… smakar alldeles för komplicerat!
Recovery Ananas/passion/spirulina från Oatly är en vegetabilisk proteindryck som är perfekt att dricka efter träning… jag hoppar över även denna… Är man van att dricka sådana här drycker eller om man tränar mycket så är de säkert helt ok men för en soffpotatis som mig så funkar de inte 🙂

Ekologisk mjölkfri dryck Dinkel från Spelt Dream är också sådär lite för konstig för att falla mig i smaken. Den är 100% vegansk och fri från tillsatt socker, konserveringsmedel och färgämnen. Undrar om den funkar att baka på? Ska prova det medföljande pizzareceptet och återkommer om det blir godkänt här hemma 🙂

Vad säger du, vill du också prova en Smakbox? Just nu får du 15% rabatt på första Smakboxen med koden NIEHOFF. Kika i så fall in på Smakbox hemsida och anmäl intresse!

Kram Annelie