Att laga Indiska rätter från grunden kan ta flera timmar. Så därför ska jag tipsa om genvägar till goda Indiska rätter som tar mindre än 20 minuter att laga! Dessutom är det väldigt goda rätter som verkligen för tankarna till Indien!
Vissa tycker att det är ”fusk” men jag tycker att de färdiga såser man köper är en riktig räddare när man har ont om tid så jag kan verkligen rekommendera dem. Recepten nedan räcker till ca. 4-5 personer.
Tips när du kokar riset (4-6 port):
Häll i en skvätt olja, salta mycket och lägg ner några hela nejlikor (ca 4 st), lagerblad (2 st), spiskummin (1 tsk) och kardemumma (4 st) och låt det koka med i riset.
Chicken Tikka Masala:
– Koka ris.
– Dela 4 st kycklingfilé i större tärningar och stek i stekpanna med olja.
– Tillsätt en burk färdig Tikka Masala sås (Patak´s är min favorit) och låt puttra i 5-10 min. Om du tycker att såsen är för stark eller om du vill ha mer sås så kan du hälla i en skvätt grädde.
– Skär en röd lök i halvmånar och dessa toppar du sedan rätten med.
– Värm färdiga Naanbröd i ugnen och direkt när de kommer ut brer du på smält smör och smaksätter med hackad vitlök, hackad persilja, riven ost eller din favoritkrydda.
Chicken Tandoori:
– Koka ris.
– Dela 4 st kycklingfilé i större tärningar och stek i stekpanna med olja.
– Tillsätt en burk färdig Tandoori sås och låt puttra i några minuter. Om du tycker att såsen är stark eller om du vill ha mer sås så kan du hälla i en skvätt grädde.
– Riv 3 vitlöksklyftor och ca 4 cm ingefära och rör ner i rätten.
– Rör ner gröna ärtor.
– Låt puttra i några minuter.
– Värm färdiga Naanbröd i ugnen och direkt när de kommer ut brer du på smält smör och smaksätter med hackad vitlök, persilja, riven ost eller din favoritkrydda.
– Toppa gärna rätten med färsk koriander.
Chicken Korma:
– Koka ris.
– Dela 4 st kycklingfilé i större tärningar och stek i stekpanna med olja.
– Tillsätt en burk färdig Korma sås och låt puttra i ca 12 minuter. Om du vill ha mer sås så kan du hälla i en skvätt grädde.
– Värm färdiga Naanbröd i ugnen och direkt när de kommer ut brer du på smält smör och smaksätter med hackad vitlök, persilja, riven ost eller din favoritkrydda.
– Rosta mandelspån i torr stekpanna och strö över rätten.
I samarbete med Patak´s Sverige och Smakbox.