Annelie Niehoff

  • Inredning
  • Familj
  • Mat/dryck/bak/recept
  • Mode/skönhet
  • Kontakt
Lifestyle

MatHem gör livet enklare!

november 26, 2012 by Annelie

När man läser på Facebook så ser man att var och varannan vän är sjuk och lika är det här hemma. Båda barnen är hemma från dagis med ont i magen, huvudet och feber….. Jocke är också förkyld, ont i huvudet och halsen men jag har faktiskt klarat mig bra. Har många visningar nu så jag tror att jag inte tillåter mig själv att känna efter, ska klara kvällens visning också men sen är jag ”ledig” i några dagar så det ska bli så skönt! Men slår vad om att jag kommer bli dålig då!

Jag ska passa på att tipsa om ett gott recept från MatHem som fanns i vår matkasse förra veckan. MatHem har ju haft gästspel av stjärnkrögaren Pontus Frithiof och med i kassen hade han lagt med ett recept och produkter till sin otroligt populära Fisk och Skaldjursgryta.

1 kg

blåmusslor

1 st

gul lök

2 st

vitlöksklyftor

1 kruka

timjan

4 dl vitt vin
1 förpackning

krossade tomater

1 bit

ingefära, ca 2 cm

1 st

röd chilifrukt, urkärnad

2 dl kokosmjölk
1 st 

röd paprika

1 st broccoli
250 gram

champinjoner

300 gram
färsk lax
300 gram

färsk torsk

400 gram räkor i lag
1 st

Schalottenlök(ar), 1 stor eller 2 små

2 msk råsocker
salt och svartpeppar

smör och olivolja

1. Sätt ugnen på 125 grader.
Tvätta blåmusslorna
noga, släng dem som inte sluter sig. Skala och grovhacka gul lök, vitlök
och timjan. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och
timjan utan att det tar färg. Slå i musslorna och därefter halva
vinflaskan. Koka under lock tills att skalen öppnat sig helt. Slå sedan
av buljongen till en ny gryta eller kastrull och låt den koka upp.
2.
Skala och riv ingefära. Kärna ur och finhacka chilipeppar. Tillsätt krossade tomater, ingefära, chili och
kokosmjölk till buljongen. Låt koka i ca 30 min på svag värme. Smaka av
med salt, peppar och lite råsocker för en bra balans.
3. Skär paprikan i
fina trekanter och dela broccolin i små buketter. Hetta upp lite
olivolja i en stekpanna och låt grönsakerna steka på medelstark värme,
så att de behåller krisp och färg. Slå av på en tallrik med lite
hushållspapper på. Dela champinjonerna i fyra delar, stek dem i smör och lite olja, slå av på samma tallrik. Salta och peppra grönsakerna.
4.
Skär fisken i tärningar, salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker
form. Finhacka schalottenlöken och strö över fisktärningarna. Slå över
resterande av
vinet och koka fisken i ugnen i 125 grader ca 7-8 min.
5.
Slå i kokvätskan från fisken i grytan också. Tillsätt grönsakerna,
räkorna,musslorna och vänd i fisken precis innan servering, försiktigt
så bitarna ej går sönder.

Gott!!!

Kram Annelie
Posted in: Niehoff Tagged: Mat/Bak/Recept, Mat/Dryck/Bak/Recept, recept

Jag heter Annelie Niehoff och bor i Stockholm. I denna blogg skriver jag om mitt liv som stylist och influencer. Förutom inredning så älskar jag att baka, laga mat och umgås med min familj. Kontakta mig gärna för samarbeten, jag har F-skattsedel.

E-mail: annelieniehoff@gmail.com