I onsdags var jag inbjuden till Scandic Continental för att prova deras nya frukostsatsning. De har nämligen tagit nästa steg för hälsan och miljön vilket innebär att från och med imorgon den 1 december kan deras hotellgäster njuta av vällagad gröt till frukosten. Det blir inte bara den klassiska havregrynsgröten utan de bjuder på spännande former och smaksättningar både i form av kall och varm gröt. Smaksättningarna kommer att variera mellan hotellen, där lokala råvaror och det som finns i hotellets skafferier får styra smaksättningen. Vad sägs om t.e.x. havregrynsgröt med espresso och banan? Eller en Steel Cut Oats med stekt äpple, kanel och lönnsirap?
För ett tag sen försökte Scandic ta bort bacon från deras frukostbuffé eftersom det varken är bra för hälsan eller miljön men då blev det tydligen ramaskri och gästerna krävde tillbaka det. Så nu försöker Scandic få ner på baconet genom att istället försöka styra in gästerna på nyttigare banor så att de själva får inse att de kommer att må så mycket bättre genom att äta gröt istället för bacon. Förutom att havregrynsgröt är snäll mot miljön så sänker det kolesterolet och stärker hjärtat!
Lantmännen med AXA står som leverantörer till allt havre på Scandic och fungerar även som rådgivare kring havret och möjligheter kring råvaran.