Rosa Frukost

För ett tag sen så bjöd min bloggvän Nina hem mig och några till bloggare på en Rosa frukost! Oktober är ju en ”rosa månad” då cancer uppmärksammas lite extra så detta var ett väldigt viktigt och trevligt initiativ av Nina!

1 av 3 får cancer men alla drabbas. Cancerfondens mål är att färre ska drabbas och fler överleva och då Cancerfonden är en ideell insamlingsorganisation utan statligt stöd. För att bidra kan man göra massor, bl.a. köpa Rosa bandet eller handla ICAs Rosa produkter så hjälper du lätt till du med!

Risken med att drabbas av cancer minskas genom hälsosamma vanor när det gäller rökning, alkohol, sol, kost och motion. Det är viktigt att hitta ev. cancer så tidigt som möjligt så hoppa inte över tiden när du får kallelse från bl.a. mammografi. Många bröstcancertumörer upptäcks nämligen via mammografin och det vanligaste symtomet vid bröstcancer är en knöl i bröstet. Andra symptom kan vara en knöl i armhålan, att bröstet är förstorat och känns hårt, att huden är rodnad och porerna framträder som små gropar (som så kallad apelsinhud), indragningar av huden och blod eller vätska från bröstvårtan.

 
 

Burn Cancer har tagit fram doftljus för att samla ihop pengar till Ung Cancer då 10% av försäljningen går oavkortat till Ung Cancer. De finns i tre olika dofter och jag eldar dem för fullt här hemma varje kväll.

Tack Nina för en god frukost och fina goodiebags! Så tacksam för att du bjöd mig till detta och berättade personligt om hur cancern drabbat dig och din familj. Kram!

Kram Annelie