När jag fyllde år så bjöd jag på Frozen Cheesecake, jag gillar att man alltid kan ha en cheesecake i frysen och sen bara ta fram och garnera den med säsongens bär när man blir sugen. Om man inte har hallon till hands så går det lika bra med jordgubbar, blåbär eller bara ha den naturell med kexsmulor.
Recept Frusen cheesecake:
3 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10-12 st digistivekex
– Knäck äggen och separera noga gulor och vitor.
– Häll socker och vaniljsocker över äggulorna och vispa till en porös smet.
– Tillsätt philadelphiaosten och blanda.
– Vispa grädden i en egen bunke.
– Vispa äggvitorna i en annan ren bunke till ett fast skum, skummet ska vara så fast så att man kan vända bunken upp och ned utan att den rinner ut.
– Rör ner de vispade äggvitorna och grädden i smeten med en sked.
– Krossa kexen i en mortel, med fingrarna eller med något annat hårt.
– Hälften av kexsmulorna ska vara på botten av en rund form, häll på smeten och strö på resten av kexsmulorna ovanpå smeten.
– Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
– Vid servering, ta ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering och garnera ev. med bär.
– Njut!