Nu ska jag tipsa om en supergod och rätt enkel Rabarberkaka med marängtäcke. Gör bara en sockerkakssmet:
1 ägg + 2 äggulor (spar äggvitorna till marängen)
1 1/2 dl socker
125 g smält smör
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
Vispa ihop till en smet och töm upp i en smörad/bröad sockerkaksform och grädda i 175 grader ca. 30 min.
Koka upp 500 gram rabarber i 1 dl vatten och 2-3 dl socker i ca 5 minuter, mosa/mixa till en slät smet och bred över den över den svalnande kakan.
Vispa 2 äggvitor till maräng och rör ner 1 dl socker.
Bred marängen över kakan som ett sista lager och strö ev. på flisad mandel.
In i ugnen i några minuter så att marängen får lite färg.
Gott att servera till lösvispad grädde.
Kram Annelie
Gunilla Blixt
Åh, vad det här ser gott ut! …Passar också på att säga tack för senast. Det var så trevligt att träffas på Ola & Frebaco Kvarns event! Hej från Gunilla