I samarbete med Planti har jag fått smakprover på deras nyheter.
Tillhör du dem som vill äta grönare men känner dig lite besvärlig när du lagar mat tillsammans med andra då de har fått för sig att grönare mat inte är lika gott….. det finns ju alltid såna människor men jag kan då tipsa om att börja använda Plantis matlagningsprodukter! Så goda och de jag har bjudit på mat har inte märkt någon att jag använt Plantis produkter istället för grädde och creme fraiche. Planti lanserar nu unika växtbaserade produkter som är baserade på ekologiska sojabönor, har en fin syrlighet och lyxigt krämiga i konsistensen.
Te.x. gjorde jag en potatissallad med Planti Cooking Fraice och alla berömde den att den var så krämig och god! Kan verkligen rekommendera den så här kommer receptet:
Krämig potatissallad (4 port)
1 kg fast potatis
1,5 dl Planti cooking Fraiche Natural
1 dl vegansk majonnäs
1 msk skånsk senap
1 rödlök (finhackad)
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad persilja
1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
Salt
Skala potatisen och koka den mjuk. Låt den svalna och skär i mindre bitar. Rör ihop Cooking fraiche, majonnäs och senap i en skål. Hacka rödlök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis. Smaka av med salt och garnera gärna med hackad gräslök och persilja.
En annan dag bjöd jag på kycklinggryta med grönsaker & ädelost och istället för grädde/creme fraiche som jag brukar ha hade jag istället Planti Cooking original och det blev också så krämigt och gott och ingen i sällskapet kände någon skillnad. Här kommer receptet på den:
Kycklinggryta med ädelost:
Stek strimlad kycklingfilé
Lägg i valfria grönsaker och stek med, jag hade den här gången zucchini, aubergine, morötter och paprika.
Töm över Planti Cooking original och låt allt puttra.
Smula ner valfri ädelost och låt den smälta (jag kör med Kvibille gräddädel).
Stek bacon krispigt och strö över innan servering (kan uteslutas) och servera med ris.
Så gott!
På midsommarafton gjorde vi en egen klassisk Tzatsiki av Planti Greek Style Gurt Original och den försvann snabbt ner i allas magar. Här kommer det receptet och det passar till det mesta!
TZATSIKI
1 st gurka
1/2 tsk salt
2 dl Planti Greek Style Gurt Natural
2 krm olivolja
1-2 st pressade vitlöksklyftor
1 krm peppar
Riv gurkan grovt, strö över salt och låt stå i minst 15 minuter. Krama ur det mesta av vätskan som bildas från gurkan. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen och mogna i några timmar.
Jag har även gjort olika pastasåser och det är samma resultat även där så detta är ett hett tips till alla från mig. Ni kan läsa mer om produkterna och hitta fler recept på Plantis hemsida, www.planti.se